[]

superonline'dan tazminat alabilir miyim? hukukçu varsa beri gelsin

Superonline firması, limitsiz olarak sattığı fiber internet aboneliklerinde sözleşme koşullarını sonradan değiştirip kotalı hale getirdi.

Limitsiz bağlantım olduğu için 6 aylık rapidshare premium satın almıştım. Sizce mahkemeye verip adamlardan parasını alabilir miyim?
Sonuçta sembolik bir rakam da olsa da yaptıkları yanlarına kâr kalmasın istiyorum.

Misal;
Gidip geniş hacimli bir buzdolabı alıyorsun. Sonra pazar alışverişini yapıp eve bi geliyorsun, beyaz eşyacı "sizin dolabının bazı bölmelerini kapattık. Aldığınız sebze meyvenin bi kısmını çöpe dökeceksiniz" diyor. Aldığın patlıcanı biberi adamın bi tarafına duhul etmez misin?

 
sözleşmenizin sonunda şuna benzer bir madde yoksa camdan atlarım :

"Süperonline sözleşme şartlarını istediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar"
  • kimlanbu  (19.03.10 13:42:07) 
tüketici hakem heyetine başvurmakta fayda var. zira:
1- tüketici sözleşmelerinde tüketicinin tamamen aleyhine olan bazı genel işlem şartları her zaman geçerli olmaz
2- geçerli olsa bile, bu sizin zararınızı superonline'dan tazmin edemeyeceğiniz anlamına gelmez.
  • kahvegibi  (19.03.10 13:49:34) 
onu ben de düşünüyorum açıkçası, yani rapidshare kısmını.

rapidshare olmadığını düşünelim, adamlar sözleşme şartlarını değiştireceklerini haber vermişler, bu durumda size sözleşmeden çekilme hakkı doğar. başka bir tazminat olmaz.

ama rapidshare olayında siz sözleşmenin devam edeceğine duyduğunuz güvenden ötürü böyle bir şey daha alıyorsunuz. ama onlar tek taraflı uymuyorlar.

ama şu da var ki hesabınızı kotalı yapsalar da siz hala o rapidshare hesabınızı kullanabiliyorsunuz, kısıtlı da olsa. bu yüzden tazmin konusu bana zor gözüküyor. ama tabi ki hakem heyetine başvur zaten ücretsiz.
  • esenboga  (19.03.10 15:38:51) 
Tüder(Tüketiciler Derneği) ile irtibata geçtiğimde eski tarifeden yararlanma hakkımın olduğu söylendi. mahkemeden ziyade Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup böyle bir karar çıkmasını sağlayarak bu haktan yararlanmayı düşünmekteyim. kısmet artık.


  • idja  (19.03.10 17:41:21) 
ayrıca rapidshare'in yasal bir olay olmadığını anlarsa hakim vs. bu sefer sen borçlu çıkarsın.


  • etna  (19.03.10 19:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.