[]

boğaz şişliği için antibiyotik içer misiniz?

soğukta kaldım, boğazım şişti, baş ağrısı ve mide bulantısı da var. bunlar için antibiyotik alır mısınız yoksa 2-3 gün ağrı kesici içip sabreder misiniz?

gözümü korkuttular antibiyotik içmek istemiyorum. ama çekilecek çile mi direnç oluşmasın diye?

doktor verdi antibiyotiği.

 
verdiyse iç. 2-3 gün beklediğinde daha kötü olma ihtimalin de var.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.12.18 13:57:38) 
İçerim.


  • snd88  (12.12.18 13:58:20) 
vücut eğer ihtiyacı olan ortam ve doğal gereklilikler sağlanırsa kendi kendine kanseri bile iyileştirebilir hatta yok edebilir. hiçbir ilaca ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum ben, bu konuda radikalim. isteyen istediğini yapmakta özgürdür tabi.

bu arada belki birinin işine yarar; google: water fasting
  • ssiradanbirigibi  (12.12.18 14:02:20 ~ 14:07:22) 
doktora güveniyorsam içerim. ama dandik aile hekimi ise veren, içmem.


  • giovanne  (12.12.18 14:03:04) 
genelde içmem. ağrı kesiciyi bile sınırlı içen biriyim. hastalığı ayakta atlatmaya çalışırım. aferin gibi ilaçlar yeterli geliyor bana.


  • damla sakızlı dondurma  (12.12.18 14:10:10) 
İçiyorum. Bebekliğimden beri her şeye antibiyotik yazıldığından ben başka türlü iyileşemiyorum. Şimdiki aile hekimim ölümün ucuna kadar zorlamıştı birkaç defa antibiyotik vermemek için ama baktı ölüyorum, artık uzatmadan kendi yazıyor. Bağımlılık yaptığı bir gerçek ama benim gibi elinde olmayanlar da var.


  • birsürüsorumvar  (12.12.18 14:18:38) 
icmem. 15 yildir antibiyotik kullanmiyorum. hastanelik olmadigim surece de icmeyi dusunmuyorum. genel olarak hasta da olmam zaten. oldugumda da iki gun yatarim ne agrisi, sancisi varsa cekerim biter. "what doesn't kill me makes me stronger" :)


  • crucio  (12.12.18 14:32:16) 
İçmem


  • beetlejuice  (12.12.18 14:37:59) 
antibiyotik içmem..

ama boğaz spreyi diye birşey var, ne zaman boğazım ağrısa bir fıs sıkarım öyle yatarım.. sabaha birşeycik kalmaz..
  • strobist  (12.12.18 14:42:33) 
şuraya yazılan yorumları dehşetle okudum. İç diyenler de içme diyenler de öyle yanlış şeyler yazmış ki :(

Şimdi boğaz ağrısı dediğimiz şey %85 viral. Viral faranjitte de antibiyotik kullanılmaz. Ama doktorunuz yazmış. Şimdi burada önemli olan nokta doktorunuz sizi güzel muayene etti mi? Boğazınıza baktı mı? Bunlar önemli, ama genel kural şudur, ateş yoksa, boğazda kriptik görüntü yoksa viraldir ve antibiyotik verilmez.

Antibiyotikler gerekli kullanıldığında dünya tarihinin en faydalı buluşlarından biridir. Burada antibiyotik ve ilaç düşmanlığı yapmanın "aman ben doktor verse de içmiyorum, antibiyotiksiz iyileşilir" demenin hiçbir anlamı yok. Ama gereksiz antibiyotik kullanımının hastadan çok toplum üzerinde zararlı etkisi var. Yerli yersiz antibiyotik kullanımından dolayı bakteriler ciddi direnç kazanıyor. Yoksa bi hafta gereksiz augmentin kullansan sana ciddi bir etkisi olmaz ama böyle böyle toplumdaki dirençli bakteri sayısı artar.

Son olarak görüşüm eğer ateşin yoksa dediğim gibi bi iki gün sabredebilirsin. Sonra bakarsın duruma göre

@ssiradanbirigibi

allah aşkına saçmalamayın. Şu anki öfkemi baskınlayarak sakince yazmaya çalışıyorum şu an ama yazdığınız şeyler %100 yanlış.
  • nundu  (12.12.18 15:35:40) 
Sadece boğaz şişliği için doktora gitmem rapor alıp işten kaytarmak gibi bir niyetim yoksa. Doktora gidecek kadar hastaysam ne ilaç verildiyse kullanırım.


  • auroraaurora  (12.12.18 16:02:22 ~ 16:02:47) 
@nundu, öfkeden yazamamak? yok daha neler. yani şurda 1 şişe doxorubisin dik kafaya önerisinde bulunmuş olsam bu kadar öfkelenmezdiniz herhalde?

herkesin bu hayattaki tecrübeLERi ve buna bağlı olarak düşünceleri başka hatta bambaşka olabilir. ikna etmek için uğraşıp uzun uzun tartışacak değilim, bir sonucu olmaz, vaktim de yok, siz öyle inanın, ben böyle.
  • ssiradanbirigibi  (12.12.18 16:37:57) 
Bu yil acayip gripler varmis. Bir arkadasim oyle therafluyla gecistirmekteydi ama ates ve yorgunluk vardi, rapor icin hastaneye gidiyor, tahlil yapiyorlar ve kalp kapaginda sertlesme oldugu goruluyor. O yuzden antibiyotige hicbir zaman gerek yok diye dusunmemek, ayrintli muayene olmak gerekiyor.


  • red g  (12.12.18 17:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.