[]

Gerçekten iş beğenmiyor musunuz?

“Çocuğa soruyorum ‘ben tekstilde çalışamam diyor’. Niye çalışamazsın? ‘mesaisi var’ yanıtını veriyor.”
ilerihaber.org



 
beğenmiyoruz.


  • elorelia  (12.12.18 13:04:20) 
valla ben de begenmiyorum.


  • in vino veritas  (12.12.18 13:08:20) 
çok afedersiniz, dört kişilik bir aileye her öğün çay-simit alamayan bir işi beğenmiyoruz.

zaten iddianın ciddiyet düzeyi şu; "Eğitim fakültesini bitirince neden öğretmen olmak istiyoruz?" kafalar pırıl pırıl.
  • babilbaligi  (12.12.18 13:18:02 ~ 13:23:24) 
Herkese 4 sene universite okutup 1600 tlye çalıştırmak istiyorlar. Sorun burada.


  • biravekahve  (12.12.18 13:18:05) 
beğenmiyorum.


  • nickini degistiren yazar  (12.12.18 13:18:38) 
Bir kişiden beş kişilik iş bekledikleri için ben de beğenmiyorum. Depocu giriyorsun hamallık işi çıkıyor. Git hamal tut o zaman hQ


  • zxcd  (12.12.18 13:19:00) 
ben meslek dalımdaki bu tutmuş, bu kesmiş, bu pişirmiş, bu yemiş teki atıyorum illa ki kesmiş olan olmak için diretiyorum, öyle olunca da olmuyor, hani bana hani bana oluyorum.


  • onemoremile  (12.12.18 13:28:25) 
iş beğenmemek denmez ona.
"çalışmak" ile "istismar edilmek" arasında bir farkı görmek denir.

  • tabudeviren  (12.12.18 13:28:52) 
valla ben de beğenmiyorum. sonuçta emek verip meslek sahibi oluyoruz. Sonrasında deneyim kazanmak için nispeten kötü şartları ve düşük maaşları kabul ediyoruz. bunların büyük bir kısmı sonrasında koşulları kendimiz oluşturalım diye.

ama vasıfsız işçi statüsü için bilemiyorum. Yine de insanlar koşullarını kendileri belirleyebilmeli. onların da kendine göre seçenekleri var. ama şartlar da değişiklik gösterebilir.
  • snd88  (12.12.18 13:29:46 ~ 13:30:12) 
herkes bir prenses/prens olduğundan, 5 senedir evde yatan adam tanıyorum ya iş beğenmiyor sözde.


  • eja  (12.12.18 13:37:33) 
beğenmiyoruz.
bu arada çocuk haklı, mesaisi olan işyerinden neden çalışsın.
zaten tekstilde normal mesailer bile fazla, haftanın üç günü ekstra mesai ve cumartesi çalışmayı beğenmemesi normal
  • dafuq  (12.12.18 13:39:17) 
Şunları da paylaşmak istiyorum.
digitalage.com.tr
www.sozcu.com.tr
  • bikimoyoz  (12.12.18 13:44:21) 
12 yıllık tekstil işçisiyim. Trakya da çalışıyorum. Birebir üretim elemanıyım. Aldığım maaş bordolanıyor. Mesailer de aynı şekilde.pazar çalışırsam 1 ekstra gündelik+1 ücretli izin hakkım oluyor. buraya kadar memnunum. Ama iş ağır,verilen sözler tutulmuyor. Bağlı olduğum bölümde adam barınmıyor. Bana yardımcı olarak alınan arkadaş 2 ay sonra maaş zammı istiyor. Hakkıdır. Ama en fazla çalışma istememe sebepleri x işi yaptın, boş kalınca y işini de yap demeleri. Memur kadrosundan değil ama ara usta kadrosundan aşırı mobbing görmeleri. Ben neden çalışıyorum? Eşime 4 yıldır iş bulamadık, evim kira, ve bu bulaştığım alan yaygın olmadığı için 12 yıllık tecrübemi değerlendirecek yan firmaya kaçamıyorum. Çünkü yok.


  • oligomer  (12.12.18 13:49:35) 
hakkımı alacaksam ve durumum kötü ise asgari ücretle de çalışmaktan gocunmam. benim sorunum her işe asgari ücreti hak görmeleri, yeni mezun gençleri gelecek vaadi ile asgariden çalıştırmaya başlayıp sonra da çocukcağız söylenince postalayıp yerine yeniden aynı vaadler ile gencecik çocuğu işe almaları.

mesaisi var demek de haklı bir şey bence. bir arkadaşım zar zor iş buldu, mağazada eleman işte, çalıştığı yer de şehir dışında bir outlet. asgari ücret alıyor, sabahtan akşama çalışıyor ve işi bitince ama servis yok bilmemne yok bahanesi ile 3-4 saat daha çalıştırılıyor ve bu da maaşına yansımıyor. hayatı kalmadı çocuğun pazar bile çalıştırıldı ve sonunda sokakta aç kalmadığım sürece bu işi yapmam ailemin yanında dışarı çıkmadan hiç bir şey yapmadan dururum daha iyi yaşadığımı hissetmiyorum dedi.

bu durumu yaşayan milyonlarca insan var.
  • anneterligi  (12.12.18 14:22:05) 
sayın valimizin çocuğu olur, torunu olur, yiğeni olur artık hangileri varsa. alalım bunları. random atalım ister ordu'da ister istanbul'da isterse memleketin başka yerindeki tekstil atölyelerine bir haftalığına.

o "bunlar benim akrabam demesin", onlar da "ordu valisi benim akrabam" demesin bu süreçte. sadece bir hafta "bu garibanın kimi kimsesi yok bir iş aş verin" diye sokalım o işe.

bir hafta sonunda alalım işten. tek tek konuşsunlar vali dedeleriyle, amcalarıyla.

on atölyeye yollamışsak en az dokuzunun patronlarını, ustabaşlarını evlerinden gece üçte helikopterli, tomalı, pöhlü aldırmazsa o vali bir tarafıma serim masası soksunlar.

o kalan bir atölye için de gece üçte değilde daha insanı bir saatte ekip gider daha normal şartlarda alır patronu, ustabaşını.
  • denek hayatım  (12.12.18 14:39:31 ~ 15:15:02) 
çünkü küçük esnaf ve kobiler de şöyle bir şey var,adam metal kesim-işleme atölyesinde kaynakçı olarak işe başlamış;
patron da istiyor ki hem kaynak yapsın,hem forklift kullansın,hem tır yükleyip bindirsin,bunun karşılığında hiçbir ücret talep etmesin,her zaman mesaiye hazır olsun,bu şartlarda tabi ki de insanlar çalışmayı istemiyor veya az biraz daha fazla para veren bir yer bulduğunda hemen iş değiştiriyor.

çünkü bu ülkede çalışanın,emeğin karşılığı verilmiyor,verilen vaatler adam işini on numara yapsa da yokuşa sürülüyor.
mesailer birçok yerde verilmiyor,maaşlar zamanında ödenmiyor v.s
şevkle çalışanı zevkle s.....r diye bir söz var.
  • sealth  (12.12.18 14:41:42) 
iş mi değil mi onun cevabını versin,gerisi kolay.


  • jactantia  (12.12.18 16:10:30) 
gerçekten öyle. kimse iş beğenmiyor, işsizlik maaşıyla, ana baba parasıyla veya borç harçla yan gelip yatmayı tercih ediyolar. daha geçen gün bir meslektaşım maaşını beğenmediği için istifa etti. seneye evlenecek. ne yapacaksın diyorum, allah büyük diyor. böyle millete her türlü kötülük müstehak bence..


  • hocam  (12.12.18 16:16:46) 
Patron parayı hamuduyla götürürken işçisine tavuğa yem atar gibi para veriyor. Patron kazanmasa anlayacağım da, gayet gelir elde ediyor. Kazanılan parayla emekçiye verilen arasındaki uçurumu gören de o adamın altında çalışmak istemiyor haklı olarak. Kimi kandırıyorlar??


  • birsürüsorumvar  (12.12.18 16:53:18 ~ 16:53:39) 
Is sahibi olmakla patronun kopegi olmak ayri seyler. Iki taraf da begenmeme luksune sahip olmali. Mesela eski is yerim ise alimlari ve yoneticilerin mantalitesi sayesinde isimi duzgun yapmama mani oluyordu, ben de siktir olup gittim, tek basvurdugum yere de alindim, cok normal bir sey. Ha ama niye normal, kanada'da yadadigim icin. Yoksa bir ton tantana, patron tribi vs olurdu


  • fortisvita  (13.12.18 02:53:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.