[]

ev ilanı: imar affından önce kaçırılmayacak fırsat

bu ne demek? ilan başlığına da açıklamasına da bunu yazmışlar.
tapusunda sıkıntı mı var yani?



 
Turkcesi; buranin tapusu kaydi kuydu yok bilaaaader. Zamaninda biz buraya coktuk. Hazine malini ic ettik. Malum yerel secimler yaklasiyor af da konusuluyor. Sen bana pesinden atesle buranin ederini. Af cikinca zaten kralsin.
Bence goze alinacak bir risk degil yine de siz bilirsiniz.
Bahsetiginiz yer apartman dairesi ise tapu islerinde bi sikinti cikmis ondan af bekliyor olabilirler. Adamin da parayi ihtiyaci vardir kelepirden elden cikarmak istemistir. Biraz daha detaya daha detayli otebilirim baskan.
  • allah yazdiysa bozsun  (12.12.18 00:02:15) 
hazine malını iç etmek değil de, iskansız ve ruhsatı düşmüş dairedir. işte apartmanda dubleks için ekstra kat çıkıyorlar, bodrumdaki sığınak daire oluyor ve projesine aykırı bir şeyler yapıyorlar. sonrasında bu usülsüzlükler yüzünden apartmana iskan alamayınca ruhsat da düşmüş oluyor. bunların kat mülkiyeti yok, arsa payı üzerine tapuları oluyor. böyle bir dairedir muhtemelen. eğer bina eskiyse yatırım aracı olabilir. iki gün sonra kentsel dönüşüme gider ve alan da ordan para kazanır.

ya da çok acil paraya ihtiyaçları var, o yüzden yukarda anlattığım şekilde arsa tapusu olan evi satıyorlar. siz üzerine belediyeye 10-15bin verip affa sokacaksınız daireyi.
  • birsürüsorumvar  (12.12.18 00:11:12 ~ 00:12:03) 
az detay varsa kesin bi bokluk vardir.


  • brkylmz  (12.12.18 00:18:57) 
Memlekette 2000'den önce yapılan yapıların neredeyse tamamı iskansız, arsa tapulu.

2000'lerden sonra yapılanlarda da ya müteahhitin sgk borçları yüzünden ya da proje dışı bir imalat yapılması yüzünden ya da tamamen boşvermişlik yüzünden zamanında alınamayan iskanlar ve süresi biten ruhsatlar var.

Bunlar da genelde kat irtifaklı ama iskansız binalar.

Bakılıp incelenebilir, avantajlı olabilir.

Bir not; İmar Barışı'nın hazine arazisine yapılan yapılarla alakası yok, bu af/barış kendi arsasında ruhsatsız/kaçak yapılan ya da zamanında ruhsat alınıp tamamlanamayan ya da ruhsat dışı imalat yapılan yapıları kapsıyor.
  • John Bloor  (12.12.18 10:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.