[]

adak koç nereden alınır, nere parçalatılır ve nasıl dağıtılır?

selamlar, adağı olan bir vatandaş bunu nereden alır, nerede keser vs ? adak adayan kişi ailesinden ya da yakın çevresinden biriyle paylaşmak istemiyor çünkü etleri de ihtiyacı olanlara vermek istiyor, ancak etrafındaki ihtiyacı olanları tespit etmesi de aileden yardım almadan imkansız. kısır döngü. bu mevzuları bilenler aydınlatabilir mi bizi ?

ps. şu şu olursa koç adak adayacağım gibi bir mevzu söz konusu :)


 
Adaklık satan kişi keser parçalar verir zaten.cevresinde öğrenci yurdu falan varsa direk götürüp versin. Yada hangi sehirdeysen yaz mutlaka ihtiyaç sahibi çevresi olan vardır.


  • brnbrs  (11.12.18 20:52:37) 
Adaklık satan yerler var. Internet üzerinden bulabilirsin. Mutlaka pazarlık yap. Onlar kesip, parçalayıp posete koyup teslim ediyor. Ücret almıyorlar.

Ihtiyaci olanları muhtardan ogrenebilrsin, yardim dernekleri de alıyor.
  • intern in the house  (11.12.18 20:57:48) 
Benim de adağım var kararımı aş evinden yana verdim herkesin miğdeye benim adaktan gidecek hee hee ne güzel


  • esmeralda  (12.12.18 00:34:23) 
Araç varsa ve üşenmezseniz 4 parçaya böldürüp fakir bir mühite gidip 4 tane gecekondu kapısını çalabilirsiniz.

Araç ya da zaman yoksa talebe yurtları bu iş için birebir, hem onlar parçalatmıyor da. Bütün olarak götürüyorlar buzhaneye asıyorlar lazım oldukça kesip kullanıyorlar zayiyat da çıkmıyor.
  • John Bloor  (12.12.18 10:28:33) 
(bkz: lösev)


  • oz suser  (12.12.18 10:45:25) 
Lösev adak kesimi yapmıyor maalesef, haberiniz olsun.


  • John Bloor  (12.12.18 10:50:43) 
Ben bu gibi durumlarda Üsküdar'da Aziz Mahmut'a gidiyorum. Adak merkezi var içeride. Tertemiz bir yerde kesip kendi aş evlerinde dağıtıyorlar.


  • SiyamkedisiZorro  (12.12.18 11:05:43) 
bağışlanması açısından Umut Çocukları Derneği'ne bağışlıyorum bakırköyde kadın ceza evine giderken sağda kalıyor.


  • eja  (12.12.18 11:05:53) 
adak, kurban kesimi yerleri var. oralarda satın alıp kestirebilirsiniz. Zaten adağınızdan siz yada aileniz yiyemez. İhtiyaç sahiplerine bağışlanır adak. Ailenizden çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerini öğrenip oralara bağışlayabilirsiniz.

Ben şahsen derneklere, öğrenci yurtlarına bağışlamaktan yana değilim. Suistimale çok açık bir durum çünkü.
  • silah taciri  (12.12.18 11:11:45) 
kızılay adak kabul ediyor, site üzerinden araştırıp, iki tıkla başvuru yapabilirsiniz.

hani dersen ben uğraşamam edemem, vereyim bedelini yerine ulaştırsınlar bu şekilde olabilir.
  • killerbee  (12.12.18 11:21:10 ~ 11:25:56) 
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Ankara'da yakupabdal köyünde hayvancılık yapanlar var, ben birkaç sefer oradan almıştım. Hayvanı seçip pazarlık ediyorsun, adam kesiyor parçalıyor poşetlere koyup bagajına yüklüyor.
Yaşadığınız yerin yanında yöresinde hayvancılık yapanlar vardır, internetten bir bakın karşınıza çıkar mutlaka.

  • battal gemalmaz  (12.12.18 11:26:44) 
Sanırım Kızılay da adak kesimi yapmıyor, Lösev kadar ayrıntılı yazmamışlar ama bir koç ya da koyun bedeli dememişler. Bir hisse bedeli şu fiyat demişler, demek ki 7 hisse biriktirip bir büyükbaş kesiyorlar.

Kişi "bir koç/koyun/keçi" adadıysa bu kurumlar yoluyla adağı yerine gelmez.

O zaman profosörün dediği gibi "ayakkabıdan da kurban olur" konusuna döner iş.

En güzeli gözünüzün önünde kesilmesidir, Eyüp Sultan'da da güzel bir kesimhane var. Gözünüzün önünde keser teslim ederler, ya da aş evine bırakırsınız.
  • John Bloor  (12.12.18 11:38:52) 
yardım kuruluşlarına vekalet vererek kestirebilirsin adağını.

www.kizilay.org.tr
  • elinde tivit  (12.12.18 12:37:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.