[]

uzman çavuşlar hakkında

bu ünvan sahibi askerlerin savaşma kabiliyeti nasıl? teknik olarak. yani savaş sahahasında bir astsubay, subay kadar becerikliler mi? kıyaslama abes gelebilir. ona göre yorumlarsınız.




 
evet farklı şeyler istediğinin farkındasın bireysel olarak uzman çavuşlar çok daha fazla fiziksel yeteneğe kabiliyete yeteneğe sahip olabilir ancak savaş alanında mangayı/bölüğü/taburu kontrol etmek bireysel yetenekten farklı malum ve zor kararların alındığı bir mevki eğitimleri de bu yöne daha meyilli haliyle.

bir savaşı bireysel bir kişinin gücünden ziyade 1 taburun doğru komutası kazandırabilir.

soruna net cevap evet bir uzman savaş alanında astsubaydan subaydan daha kabiliyeti yetenekli olabilir(kişisel yetenek)
  • basond  (11.12.18 18:13:22) 
Valla buna net bi şey söylemek için savaşmak gerek. O bile yetersiz kalır hatta. Uzman çavuşlar el ayak gibidir. Ateşe önce o girer. O yüzden daha çok zarar görürler. Astsubayla subaylar görece daha geride olur. Emir komuta kademesinde bulundukları için. Ama ne olursa olsun her asker gerektiğinde rütbesinden sıyrılır. Erin yapacağı işi yapacak adam yoksa, subay bile yapabilir. Veya tam tersi.

Mental açıdan kesinlikle subay astsubaylar kadar üstün değiller. Fiziksel yeterlilikse tamamen bireyseldir. Kendine iyi bakmanla, çalışmanla alakalı. O olayda bence hepsi eşit.

Bazen öyle uzmanlar çıkıyo ki bu adam subay olacak yeterliliğe sahip diyosun. Öyle subaylar çıkıyo ki uzman olacakken diploması var diye subay olmuş.
  • Delay Fuze  (11.12.18 18:29:33) 
uzman çavuşlar genelde köy çocuğu oluyor. çoğunluğu da eğitimli değil. Yetiştikleri ortam bakımından daha cesur olabiliyorlar. Bu bence savaşta bir avantaj.

Esas belirleyici tecrübe bence. Silahla ne kadar atış yaptın, çatışmada ne kadar bulundun son sözü bu söyler.
  • gölgede aynı  (11.12.18 18:34:39) 
Bu sorunun belli bir cevabı olamaz. Serdümen binbaşı ne anlar özel kuvvetlerin muharebe taktiğinden mesela.

Askeriyede doktor yarbay da var, özel harekatçı uzman onbaşı da var. Hatta inşaatla ilgili subay da var. Herkes işini bilir askerde.

Savaşma kabiliyeti diye bir laf da yanlış. Zamanında Şırnak'ta amfibi komando birliği vardı. Hesapta bu arkadaşlar çok elit ve eğitimliydi ama o bölgeye hakim olmadıkları için ziyadesiyle zayiat verdiler sonunda birlik kapatıldı. Dediğim gibi bunun havası karası denizi şehiri dağı mayını tankı füzesi ayrıdır. Askeriyede herkes işini yapar kişiler önemsizdir.
  • bos gezenin bos ustasi  (11.12.18 18:39:28) 
Uzman cavuslar genelde kisim komutanidir, mufreze de denir(platoon filmi var o da guzeldir).

Bu mufreze arac tamiri de yapiyor olabilir, cukur da aciyor olabilir, butun gun tv izleme gorevi de olabilir. Kislaya kamera montaji da yapiyor olabilir.

Onun disinda tek basina tir soforu olani vardir, itfaiyecisi vardir, kepce operatoru vardi bizim birliktr.
aklina gelebilecek her meslekten adam olur. Isi budur.

Bu yuzden uzman cavuslar iyi savasir ya da savasmaz diye bir cikarim yapmak yanlistir.

Ama genele bakarsan astsubaylara gore sporu, atislari daha iyidir.
Astsubayin kovulma sansi olmadigindan boyle seyler icin genelde rapor alir girmez, gobek yaparlar. Biz idari isler icin variz derler.
Uzman sozlesmelidir isten kaytaramaz.
En angarya isleri bunlara kilitlerler.

Subaysa bambaska bir kavram, ideal ortamda eline tufek bile almamasi lazim.
  • acemi  (11.12.18 19:04:55) 
birebirde ve grup halinde uzman çavuşlar daha iyi ama yönlendirme, stareteji konusunda subaylar daha iyi. günümüzdekiler hiç savaş görmediği için bence bilgisayar başında total war oynayan otuzuna dayanmış arkadaşlar daha iyi sonuçlar elde edebilir.


  • silver apple  (11.12.18 20:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.