[]

Size göre liyakat nedir?

İlk sorum başlıkta.

İkinci sorum;
Diyelim ki, işveren yahut yöneticisiniz. Bir pozisyon için açığınız mevcut ve iş ilanı açıyorsunuz. Açık pozisyon için iki aday kalıyor. İkisi de aynı niteliklere sahip. Adaylardan birisi bir tanıdığınızı referans göstermiş, diğer adayın ise referansları mesleki ve sektörel anlamda üst düzey kişiler. Hangi adayı işe alırdınız?

 
Liyakat artik her yerde yok.

Liyakat ariyorsaniz 2.aday.
  • baldan kaymak  (11.12.18 18:11:36) 
ismen tdk'ya göre Bir kimsenin, kendisine iş verilmeye uygunluk, yaraşırlık durumu, değim) cismen pek rastlanılmaz.
2. adayı alırım hem mesleki hem şahsi çünkü tanıdıkla iş yapmak suistimal edilebilir hatır/gönül ilişkisi çerçevesinde.bir sürü de deyim tabir vardır iş/tanıdıkla ilgili.

  • jactantia  (11.12.18 18:20:05) 
Kanıtlanabilir yeterliliğe liyakat derim. Diplomaya, çalışılan pozisyona bakmam. Bireysel yapılan işe bakarım.

2. Yi alırdım
  • Delay Fuze  (11.12.18 18:33:05) 
aynı niteliklere sahiplerse liyakat kriteri işlevsiz kalıyor. tanıdığımın değerlendirmesine daha çok güvenerek ve ikinci adayın referanslarının şahsi olma ihtimaline göre ilk adayı seçebilirdim. ya da ikinci adayın referanslarının başarı seviyesini gösterdiğine eminsem onu seçebilirdim. bana bunlar dışında da veri lazım. yaş, kıdem, iletişim, kariyer hedefleri, görevin gerektirdiklerine uygunluk vs. vs.


  • zgrydn  (11.12.18 18:33:15 ~ 18:35:30) 
- liyakatin anlamini bilmiyorum.

- 2. kisi ile beraber calisirdim.
  • Leonardo~Da~Vinci  (11.12.18 18:48:49 ~ 18:49:38) 
Tanidik olani alirim, sektorel yerden referans almaktan kolay ne var.


  • acemi  (11.12.18 19:23:41) 
daha az maaşa razı olanı alırım.


  • nickini degistiren yazar  (11.12.18 22:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.