[]

Sukulent toprak ve vitaminleri

Büyüyen ve yavrulayan sukulenti teraryumdan saksıya aktarıcam. sukulentlere özgü yeni saksıdaki toprağa ekleyebileceğim vitamin vs. Faydalı maddeler var mı? Bir de aynı yerde kaktüs de vardı öldü. Onu toprağa gömsem gübre olur mu diğer bitkilere? Sukulent toprağını ve vitaminlerini nereden edinebilirim peki, normal çiçekçide ya da yapı marketlerde sarılanlar olur mu?




 
Tarçın serp dediler bana.


  • sopiro  (11.12.18 14:32:07) 
Sukulent topragi diye ayri satildigini gormedim ben. Kaktus topragi almalisiniz, ben oyle yaptim. Yapi marketlerde var kaktus topragi.

Cicek saksisi kucuk geliyorsa, yilda 1/2 kere buyuk saksiya tasimak ve toprak eklemek gerekiyor. Taze toprak eklenenen bitki o kadar cabuk toparlaniyor ki...

Cok gubre, bakim vs. istemiyorlar zaten. Cesidini tam olarak arastirip hangi siklikta sulamaniz gerektigine bakin. Cogunu curutuyoruz fazla sudan.
  • buf-e kür  (11.12.18 15:38:16 ~ 15:39:22) 
Kaktüs toprağı al, ektikten sonra sula, toprak takır yakıt kuruyan kadar da tekrar sulama. Yılda bir veya iki kere bahar başı ve çok hızlı büyüyorsa yaz başı standart sivi gübre ile pakedinde yazdığı kadar gübrele. Bu şekilde bakacağın kaktüs ve sukulent ölmez.

Çürümüş kaktüsü sakın ha gömme, mantar riski olur yeni ekecegin bitkide, onu da kaybedersin.
  • JohnOakley  (11.12.18 17:34:51) 
www.yoyomoyo.com bak derim hem bilgi hemde malzeme olarak işini görecektir


  • beyza_bingöl  (24.12.18 01:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.