[]

İngilizce Çalışmak ?

Merhaba,

uzunca süredir ingilizce ile haşır neşirim. Her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. ama bişeylerin doğru olmadığını hissediyorum bazen.


hemen hemen tüm çalışma şekilleri bir ezber üzerine dayalı olduğunu düşünüyorum.aşağıdaki linkte bahsedilen aşamaları yapmaya çalışıyorum fakat doğru olmayan bişeyler var gibi

www.dilforum.com


Var mıdır farklı bir öğrenme şekli ? ya da Yabancı dil öğrenme yöntemleri nelerdir ?

 
Bol bol dinlemek. Bol bol okumak ve kendini konuşmaya zorlamak. Benim bakış açıma göre bunları yapan her dili konuşuyor. Bol dinleme kısmını bana çok eskiden bir hocam söylemişti. Söylenegelen bir şey vardır; bebekler anadillerini önce dinleyerek çözer diye. Dilin kafaya yerleşmesi böyle oluyor. Bol okuma kısmını ODTÜ’de okuyan arkadaşlarım söylerdi. Onların hazırlık kitapları hep okuma üzerine ve derslerde de hocaların çok akademik paperlar kitlediklerinş ve bu sebepten dilin kafalarına yerleştiğini söylerlerdi. Bir de konuşma kısmı var. Bunu dil öğrenmek için yurt dışına çıktığımda dil kursundaki eğitmenim söylemişti. Adamın metodu konuşmak üzerineydi. Derse her telden konuşma tartışma olurdu. Ve anlatmak istediğin şeyi, kurmak istediğin cümleyi henüz kuracak seviyede değilsen onu basitleştirip anlatma zorunluluğu vardı. Dil konuşurken kafamda çeviri yapmayı ve kekelemeyi böyle aştım. Herkese tavsiye ederim.


  • radio raheem  (10.12.18 22:39:05) 
Seinfeld, Friends gibi dizileri altyazisiz izle. Bilmedigin bir kelime gecince durdur sozlukten bak, kenara not al. anlamadigin bir yer olunca tekrar tekrar izle.

onun disinda kulagi ve konusmayi daha da acmak icin yurtdisi sart, cok fark ediyor. bir 6 ay ingiltere falan yapabilirsen ciddi fark hissedersin..
  • cooperr  (10.12.18 22:50:21) 
Hangi diziyi filmi çok seviyorsan altyazısız izle.

Hatta 10 kere izlediğin sevdiğin ezbere bildiğin bir filmi bile altyazısız izle faydası dokunur. Zira ne dediklerini ne konuştuklarını bildiğin için söyledikleri kelimeler kafanda anlam kazanır bilmesen bile anlamını veya kullanım şeklini.

İngilizce çalışacağım ulan diye azimle falan olmaz bana göre, zorla öğrenmek diye bir şey varsa da işkence. Ne seviyorsan o alanda kullanacaksın. Oyun seviyorsan oyun oyna, film seviyorsan film izle öğrenirsin zaten. Ama konuşma için kendini zorlamak durumundasın. Taklit yapacaksın yeri gelecek. Ain't nobody got time for that demeyi öğreneceksin aşağı baltimore lu siyahi ablalar gibi. I don't understand a word you just said diyeceksin hillbilly ler gibi. Havevağ this mağvılıs palace built in edwoğdiyın eğa. Look at that astonishing ağkitekçur, extraoğdinary! falan diyip o moda girersen konuşmayı da seversin. Zamanla düşünmeden konuşmaya da başlarsın.
  • bos gezenin bos ustasi  (10.12.18 23:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.