[]

yaptigi isi sevenler

yaptiginiz isi gercekten sevdiginizi nasil anliyorsunuz? bundan nasil emin oldunuz?

mesela kisi doktordur. yaptigi isi sevmiyordur. doktorluk yaparken tum dikkati baska yerlerdedir, dikkatinin buyuk cogunlugunu bu ise vermedigi icin isini sevmiyordur diyebilir miyiz?

sevgi = ise odaklanma seviyeniz diyebilir miyiz? isinizin icine ne kadar gomuluyorsaniz, ne kadar cok odaklaniyorsaniz, ne kadar cok kayboluyorsaniz isinizde, isiniz siz siz isiniz oluyorsaniz, o kadar cok seviyorsunuz isinizi.

bu mudur? ben bu oldugunu dusunuyorum. san-sohret-para.. bunlarin sevgi ile alakasi yok.

sizin yonteminiz nedir? baska perspektifleri ogrenmek istiyorum.

 
tatil yapmak istemiyorum


  • sadegazoz  (10.12.18 13:27:44) 
hiçbir zaman evden işe gitmek için çıktığımda işle ilgili olumsuz bir düşünce gelmedi aklıma. bazılarının işe giderken ayakları geri geri gider, bende hiç olmadı şükür. işe haftasonu da gidiyorum genelde, ve cumartesi pazar gitmediğimde sanki mesaiye gitmemişim gibi rahatsız oluyorum. işimi seviyorum ancak buna tek başına sevgi diyemiyorum, biraz da aldığım maaşı haketme endişesi, daha fazla üretme ve faydalı olma isteği.


  • panamera  (10.12.18 13:38:33) 
Şimdiki işimi pek sevmiyorum. Sadece yeni projeye başlarken bir heyecan oluyor, birkaç gğn sonra o heyecan gidiyor ve elimdeki iş bitene kadar işkenceye dönüşüyor, çalışmak içimden gelmiyor.

Önceki işimde pozisyonum ve sorumlulukların daha farklıydı, ama heyecanlıydım ve sürekli sorun çıkmasına rağmen sorun çözmekten, önlem almaktan vs zevk alıyordum. Pazartesileri haftalık programımı yapıp uyguluyordum, tabii ki aksamalar oluyordu ama işin doğası sorun çözmek ve terminlere uymaktı.
  • curukturpkokusu  (10.12.18 13:50:48) 
Işe gidecegim için mutsuz olmamamdan ve işte oldugum sure icinde keyifli zaman gecirmemden anlıyorum.


  • aquarium  (10.12.18 13:56:42) 
mesleğimi çok seviyorum ama artık çalıştığım yerden nefret ediyorum malesef.


  • better call me  (10.12.18 13:56:52) 
ise giderken ayaklarin geri geri gitmemesi. elbette tatil istiyorum, elbette canim 8'de evden cikmak istemiyor ama bu baska bir sey bence, isi sevmemekle alakali degil, arkadaslarla 8'de bulusmaya giderken de canim yataktan cikmak istemiyor. ise giderken, sabahin korunde evden cikmak zorunlulugundan bagimsiz olarak, isten nefret etme hissimin olmamasi. benim icin budur. ayrica sadece yaptigin isi sevmekle de olmaz bu his bence, aldigin maasin tatmin etmesi, calisma arkadaslarin vs. de etkili.


  • kassiopeia  (10.12.18 13:57:41) 
Mesleğimi yapmadığım için sevmiyorum. Mesleğimi yapsam severim bence. Şu ara her şeyi başladım. Akademik kariyer için ders çalışıyorum işte bile


  • westblack  (10.12.18 14:14:09) 
İşe gelirken küfretmiyorum. Pazarları karın ağrısı ve kurdeşen ile geçmiyor.

Benim işi sevme motivasyonlarımdan temel olanı işi hayatımın sponsoru olarak görmem. İstediğim yerleri görmem, istediğim kurslara katılmam, istediğim kitapları alıp faturalarımı ödemem için bu işe gitmem gerekiyor. İşimden beni mutlu etmesini beklemiyorum, mutsuz etmemesini bekliyorum. Dolayısıyla şikayet ederek gelmediğim, prensiplerimle çelişen onursuzca bir şey yaptığımı düşünmediğim ve maddi beklentimi karşıladığı sürece iyiyim.
  • sopiro  (10.12.18 14:42:37) 
işini seven kimse yoktur bence. %97'lik kısım bana göre mecburiyetten çalışıyor. ben çalışmak zorunda olmasam çalışmam mk. dolu dolu param olsa giderim paramı vip eskortlara ve oyunlara yatırırım.


  • datnet  (10.12.18 15:44:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.