[]

Bedelli iş

Bedelli yapacağız ama tee gelecek seneye celp verdiler. Cvde de bir senelik tecil yazıyor haliyle. Cvye bakan bir daha bakmıyor, askerlik yüzünden olabilir.

Şimdi ben bu cvde askerliği yapıldı diye değiştirsem, görüşme olursa zaten bedelli yapacağım, tazminat hakkım yok falan desem nasıl olur?

İşsizim olm para bitiyor :(((

 
Geçici işlere baksanız? Freelance çeviri, web tasarım vs. Barmenlik filan?


  • amabunuyapmayacaktin  (10.12.18 11:45:05) 
1 sene geçici işte amelelik yapmaya ne gerek var ki, ömür gidiyor sonuçta. Adam akıllı bir yerde devam etmek varken


  • zxcd  (10.12.18 11:46:07) 
2 arkadaşım mayıs ayında gidecek ve geçtiğimiz haftalarda iş değiştirdi. ben nisan ayında gideceğim muhtemelen ocak ayının başında iş değiştireceğim.


  • datnet  (10.12.18 11:50:49) 
E biz ne çıkarım yapalım buradan? Söylediğimiz gibi yapıp iş görüşmesinde mi durumu açıkladın?


  • zxcd  (10.12.18 11:52:44) 
Ben olsam askerlik kısmını komple kaldırırdım. Görüşmede sorarlarsa tecilliyim derim. İş görüşmesi yapıyorsunuz diye bir sürü detay vermeye gerek yok.

Bir de, sektöre göre değişir ama hem yıl sonu olması hem de ekonominin durumu itibariyle CV'ye bakan ve geri dönüş oranının düşük olması normal bence. Yani problem CV'niz olmayabilir.

Beyin göçü nedeniyle zaten fazla olan kalifiye çalışan ihtiyacı daha da arttı. "Bu arkadaşı kaçırmayalım" dedikten sonra eskisi gibi askerlikmiş (işe girerken bedelli parasını ödeyen şirketler duydum), kaşının üzerinde gözü varmış, diploması yokmuş falan filan diye sebeplerle eleme yapamıyorlar.
  • bruce mclaren  (10.12.18 12:36:49) 
Aynı durumdayız. B.k gibi ortada kaldık, artık sormazlarsa hiç söylememeyi düşünüyorum. Tuttu tuttu...

Edit: Yapacakları işi, çıkaracakları bedelliyi... demiş miydim?
  • skooma  (10.12.18 12:54:32 ~ 12:55:05) 
@zxcd, şunu çıkarman lazımdı; geçicilikten fayda göremezsin, paranın bitmesini kalıcı olarak çözemezsin. çok dert etme bana sorarsan. görüşmeye gittiğim birkaç yerde adayların çoğunun bedelli celplerini beklediklerini söylüyorlar.


  • datnet  (10.12.18 13:54:24 ~ 13:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.