[]

Geçmek Bilmeyen Aft - Hangi Doktor?

Merhaba,
Dilimdeki aft 10 gündür geçmiyor. Kenacort kullanıyorum. İlk birkaç gün küçülür gibi olmuştu, ama yine genişledi ve dilimin başka yerlerinde de kızarıklık ve şişlik var. Hangi bölüme başvurmak lazım?



 
dahiliye.


  • sutlu nescafe  (10.12.18 10:27:19) 
KBB. 10 günde geçmeyen afttan biyopsi almak gerekir. Onu da KBB yapar.


  • Lim5  (10.12.18 11:38:57) 
Behçet taraması yaptır Çapa'da..


  • hebanon  (10.12.18 14:11:56) 
ağzında an itibari ile 7 yara bulunan birisi yazıyor çekilin.

çok doktor gezdim bu konuda. hepsi genelde kan tahlili yaptırıyor. çıkan sonuçlara göre eksik olan vitaminleri vs tavsiye ediyor. dahiliyeye gittiğimde durum böyle. behçet şüphesinden bahsettiğimde aft'ın tek gösterge olmadığını, başka göstergeler olsaydı sevk edebileceğini söylediler. KBB uzmanları da genelde zaman zaman çıkabileceğini söyleyip gönderdiler.

Kenacort, şu asitli şeyler, karadut şurupları, multivitaminler, ilaçlar, propolisler, beta glukanlar,... her türlü gıda takviyesine deli gibi para saçıyorum. Sonuç aynı.
aft, zona, uçuk, vb. virüs kaynaklı hastalıklarda 2 haftalık bir patlama süreci var. aslında virüs içimizde. her zaman tetikte duruyor. ne zaman vücut bağışıklığı kaybederse, patlayacak bir nokta bulup oradan hayatı zehir ediyor. Tüm bu virüslere, dışarıdan ne kadar müdahale edersen et, 2 hafta canına okuyorlar. Sonra kendiliğinden geçip gidiyorlar.
Geçen hafta bir gün yolculuk yaptım ve o gün çok yorulup susuz ve besinsiz kaldım. Sabah 5'ten gece 9'a kadar yolda, sonra gece 1'e kadar oturup şarap içtim. Ağzımdaki 7 yara işte bu temponun ardından patladı. Bildiğiniz içten içe ağlıyorum. Kimse anlamıyor derdimi.

Özetle siz yine doktorunuza gidin, arkadaşlar güzel yönlendirmişler.
Bunun dışında çok önemli bir nokta var; hayat tarzınızı değiştirmek zorundasınız. Günlük su tüketiminiz fazla olsun. Sebze Meyve tüketin. Alkol kullanımı kararında, fast food'u kesin. Günde 8 saat uyuyun. Gerekirse uyku sayan saatlerden alın, kendinizi kontrol edin, eksik uyumuşsanız tüm arkadaş, iş randevularınızı iptal edin gidin eve, televizyonu telefonu kapatıp uyuyun.

Bunlara rağmen yine çıkacak. Engel olmak imkansız. Çıkınca yapılacak şeyler belli;
ağız temizliğinizi yapın
ağzınızı karbonatlı suyla çalkalayın
beslenmeye ve uykuya dikkat edin
bol bol sabredin
sakın ola aft giderdiğini iddia eden ürünlere para verme.
  • cliquot  (10.12.18 15:18:10) 
Belki başkasının işine yarar diye not düşeyim. Enfeksiyon varmış dilimde, antibiyotiğe başladım. Teşhisi KBB uzmanı koydu.


  • auroraaurora  (10.12.18 21:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.