[]

Yazılımla uğraşanlar, evden/uzaktan çalışma hakkınız bulunuyor mu?

merhaba,

1. yazılımla uğraşanlar, uzaktan çalışma hakkınız bulunuyor mu?
2. varsa sıklığı nedir?
3. yoksa yakın gelecekte firmanızda böyle bir imkan olacağını düşünüyor musunuz?


benim acayip imrendiğim bir olay bu, iş değiştirmeye kalksam çok önemli bir etkisi olurdu hatta.
ancak benim firmada olması mümkün görünmüyor önümüzdeki 2-3 yılda içerisinde bile.

genel olarak sektörde böyle bir hak kullandırmak için eğilim gözlüyor musunuz bir de?

 
1- mesai icin evet.
2-
3- hayir, klasik ik cevabi "size yapsak herkes ister bidi bidi"

Normalde ayda 1 gun gitsem yeter ama bu sirketler o kafaya gelemiyor bi turlu.
Isini bitirdiginde bos kaldiysan o bile goze batiyor. Her an elin klavyede olsun istiyorlar.
4 sirket degistirdim hep ayni
  • acemi  (09.12.18 19:50:26) 
1. sadece acil durumlarda, evden müdahale.
2. - yani uzaktan çalışma hakkı var diyemeyiz.
3. düşünüyorum. zira yaygınlaşıyor, turkcell haftada 1 uzaktan çalışma izni veriyor, siemens de keza öyle, ingbank haftada 2 gün izin veriyor. garanti esneğe geçti mesela, 2-3 yıl içindeki diğer adım uzaktan.
  • metrobus yoluna kacan angus  (09.12.18 19:53:35) 
1) evet
2) ayda 4 gün
3) yakın zamanda ayda 8 gün'e çıkacak

açıkçası ben evde bir işim olmadıkça kullanmıyorum. evde çalışmak sıkıcı geliyor.
  • king lizard  (09.12.18 20:01:50 ~ 20:02:32) 
Bizde de haftada 1 gun evden calisma hakki var ama haftalardir kullanmiyorum. Bir oncrki arkadasin dedigi gibi evden calismak cok sikici.


  • lynda.com  (10.12.18 00:07:31) 
2017 başından beri bizim bütün şirket (10+kişi) haftanın her günü uzaktan çalışabiliyor.


  • talasas  (10.12.18 01:59:29) 
ben birkac senedir o sekilde anlasiyorum firmalarla ama bunlar davar amk, yaninda gormeden projeyi yonetemiyorlar. o yuzden haftada 1-2 gun 1-2 saat ugruyorum ofise. yaptigimiz da "abi boyle boyle to-do'lar var" muhabbeti. tamam yapariz diyip cikiyorum. jira'ya girseler is cozulecek ama yok yapmiyorlar.

yine de bu konuda bir egilim var diyebilirim, ofis dedigin seyin damacanasi bile bi masraf kalemi cunku. "haftada 1-2 gun evden calisin madem" diyen hatta tamamen remote'a gecen startup veya kurumsal firmalarin yazilim ekiplerini daha sik goruyorum. yine de pek iyi bi ivmede ilerlemiyor, yani cok yavas bi ilerleme goruyorum ben o konuda ve isverenler/yoneticiler bu konuda cok temelsizler, remote is yonetmek konusunda becerileri yok, dolayisiyla yasanacak en ufak sorunda "e ama bak uzaktan calisin dedik boyle oldu" diyip iptal etmeye meyilliler.
  • hjarteblod  (10.12.18 04:46:16 ~ 04:48:26) 
Surekli degil ama haftada 1-2 gun, ya da isin cikinca, hasta hissedince, ogleden sonra vs Slack'ten kanala WFH yazip evden devam edebiliyoruz.

Projeye, projenin ne durumda olduguna, takima gore degisiyor bu durum. Tabi sprint planning, ya da retro toplantilarini mumkun mertebe kacirmamaya calisiyoruz.
  • loki boi  (10.12.18 05:51:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.