[]

Ayıya dayı demeli mi dememeli

Merhaba,

Çok sinirliyim şu an.
Yurt dışındayım, burada ara sırada uğradığım bir restoran var yeni ortakları Türk/kürt.
Biz bunla onlara websitesi falan yaparım diye konuşuyorduk, ben arada yemek yiyordum burada. Mekanı değiştirdiler son aylarda biraz oturup insanlar daha fazla gelmeye başlayınca garson olarak da çalışabilirim diye konuştuk ve geçen hafta 2 gün çalıştım.
Akşam büfeleri var buraya gelince yemek yersin götürürsün de falan diyordu. Saatlik verdiği ücret ise diğer yerlere göre az.
Bugün de geldim bugün için pazartesi konuştuğumuzda 6da gelirsin demişti perşembe günü 7 yaptı. Bu arada işi öğrenmek için erken gelirsin deftere giriş saati yazarsın ama gece çıkıştan düşersin demişti, kontrol olursa sorun olmasın diye. Perşembe günü de öyle yaptım.
Bugün için çok öyle yapmayayım dedim gerek yok diye 6.40ta geldim. Yemek yer başlarım diye. Kimse yoktu mekanda ve bana dedi ki 8de başla sen. Yemek al otur müşteri gibi. Oturdum yedim yavaş yavaş saat 7.30 oldu soruyorum napayım oturayım mı böyle başlamıyım diye. Bu arada insanlar geldi biraz 10kişi falan var. Kendi ve garson kız bakıyor. Bense hala oturuyorum ve ben sorunca bana dediği şey "göbek at"
Bu kadar ciddiyetsiz olunamaz. Aslında iyi gibi görünen ama içinden hiç de iyi olmayan biri gibi. Ve şu an yaptığı tamamen adaletsizlik. Oysa geçen gün bahşiş konusu açıldığında ahkam kesiyordu, aşçı da destekliyordu çok adaletli diye. Lafagelince parayı önemsemiyor. Fakat şu an yaptığım çok kötü bir şey. Bana söylenen vakitte geliyorum ve 1 saat sonra başla sen diyor. Sonra da dalga geçerek cevaplar veriyor. Çok sinirlendim, kötü bir şeyler söyleyip çıkıp gitmemek için zor tutuyorum kendimi.

Bir yandan paraya da ihtiyacım var, başka part time işim var o da boktan. Kendime kızıyorum asılmesleğimde iş bulmak için yapmam gerekenleri yapmayıp başkalarının böyle davranmasına müsaade ediyorum diye. Site işini alma ihtimalim de var.

Ne yapayım sizce, sakin kalmayı deneyip köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyim? Al boktan işini başına çal, kendine başka köle bul diyip geçkip gideyim mi? Yoksa sen geç başla gibi laflar ettikçe başımı eğip oturayım mı? Müşteri yoksa ben napayım amk, yiyorsa diğer kıza desin aynısını ama yemez çünkü o buralı ben Türküm.

 
Sen kendi maddi durumunun hesabıni daha iyi bilirsin. Bu işe çok ihtiyacin varsa adama he he deyip çok dikkate almayacaksan kal. Ama bence kalk git gerek yok böylelerinin derdini çekmeye. Kendine başka iş bak.


  • Amaranta ursula  (08.12.18 21:44:31) 
Kozlar onun elinde oldugu icin laubali davranmis. Gorgusuzluk ve pislik yapmis. Fazla samimiyet kurma. Paraya ihtiyaci olan sensin o degil. Ayiya dayi de bu sirada baska is ara.


  • nax  (08.12.18 21:47:31) 
Şimdilik sadece etkinlik olduğunda çalışıyorum, daha sonra öğlen büfesine de gelebilirim falan diye konuştuk. Ya saatlerim artarsa iyi olacak da şu an öyle çok çok iyi değil. Bir de websitesi işini alabilsem iyi para alıcam. Ona da yokuş sürüyor gibi de...


  • senolll  (08.12.18 21:49:12) 
Tipik ortadoğu kurnazlıkları, o adamdan da işinden de hayır gelmez.


  • shangrilla  (08.12.18 21:52:05) 
Türk patron tiplemesi, klasik. Ne kadar iyi de olsa bu kadar oluyor işte. Kötü ayrılma "abi bana uygun değilmiş bu iş, benim giriş çıkış saati belli olan işe ihtiyacım var, günlük ders çalışacam", filan de.
kendine bunu yapma git ne okuyorsan o alanda iş ara. tembellik etme staj yap, dilini geliştir. ne lazımsa onu yap.

  • niye ama  (08.12.18 21:53:38) 
Hemsehri hemsehriyi gurbette s....mis.

Evet. Tabi ki diger yerlere gore az para verir, kacak olarak daha cok saat calistirir. Kafasina gore kurallar koyar.
Baska bi yerde parttime is bul.
  • kuehles blondes  (08.12.18 21:59:34) 
Yurtdisinda kendi vatandasindan uzak dur diye uyarmadilar mi seni?

Kaldigim sure boyunca yedigim en kotu yemegi boyle bir restoranda yedim. Yabancinin gozunu seveyim.
  • acemi  (08.12.18 22:02:22) 
Herkes hayatında bir dönem ayıya dayı demek zorunda kalıyo. Bence biraz daha idare et. Bu arada daha iyi iş araştır


  • Delay Fuze  (08.12.18 22:38:39) 
İlticacı pkklılardan değilse adam değilim. Zamanında gelmişler, bildikleri tek şey döner, kebap, restoran, marketçilik. Çoğu akraba evliliğidir, göçtükten sonra köyünden kabilesini amca, dayıoğlullarını da getirir, haftada 50-60 saat çalışıp, kağıt üstünde 16-24 saat gösterir, üstüne devlet yardımı alırlar. Belediyenin verdiği evde beleşe yaşarlar. Öyle öyle yıllar içinde sermaye biriktirip dükkan, restoran açmışlar. Belli bir yaş, eğitim, mesleğiniz varsa hiç çekmezdim şahsen. Trde kendi işimi yapardm olmuyorsa. Devam ederseniz de saygı duyarım, yurt dışında tutunabilmek kolay değil,


  • freedonia  (08.12.18 22:45:44) 
ne büyütüyorsun böyle şeyleri.

adam ne güzel sevmiş seni, rahatına bak demiş. 1 saat oturtmuş. sonra da şaka yapmış kendince.

şaka da mı yapmasın adam. işçi adamsın. patronun yaptığı şakaya gülüp geçeceksin.
  • mistikla  (08.12.18 22:47:01) 
Ayıya dayı deme
Yurtdışında Türklerden uzak dur.
Kendi başının çaresine bak.
  • bana her yer cehennem  (08.12.18 23:45:01) 
Kardeş sana bir gurbetçi önerisi. Hemşeri hemşeriyi gurbette bafilermiş. Türklerle gez toz dostluk arkadaşlık et ama iş yapma üzülürsün.

Benim senin gibi elimde yazılım, websitesi falan yapacak kabiliyetim olsa garsonluk falan hayatta uğraşmam. Neydi bir platform vardı freelance çalışanlar için, aç bir hesap, iş yaptırma ilanları var sana uyan bişeler bul yap paypaldan al ödemeni, vergi de vermezsin aq.

Uğraşma ağzı kokan pis tiplerle yaw. Çok canın sıkılırsa özele gel laflarız.
  • bos gezenin bos ustasi  (08.12.18 23:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.