[]

martı çatıya çarpıp önüme düştü.

arkadaşımın yanına gidiyordum. yolda yürürken bi ses duydum yukardan. bi anda bi martı önüme, yolun ortasına düştü. ters bi şekilde kaldı öyle. gözleri falan açık ama. çatıya çarpıp düştü sanırım. çünkü yukarıya baktığımda 2 3 tane daha martı gördüm. önce düzelttim ayakları üzerinde durabilsin diye ama ayaklarını oynatamıyordu.kafasını oynatmaya çalışıyordu ama sanki daha çok saklanmaya çalışıyormuş gibi. kanatlarını hiç açmaya çalışmadı. sonra orda oturan bir kaç kişi geldi.ben biraz bekledim kendine gelsin diye.sonra yapabileceğim bir şey olmadığını düşünüp en azından ezilmesin diye kaldırım kenarına koydum. sonra da öyle yürüyüp gittim.
sizce yapabileceğim bir şey var mıydı? şimdi garip bir vicdan azabı çekiyorum.

daha önce de arkadaşlarla yürürken karşıya geçmeye çalışan bir köpeğe araba çarpmıştı. araba basıp gitti. köpeğe baktım her yeri kan ve hareket edemiyor. gözleri kapalı.zaten o hızla çarpışmadan kurtulma ihtimali yok. kaldırdım. kaldırımın kenarında çimenlik bir yere koydum. kurtulma ihtimali olmadığı için de gidelim dedim ve gittik. sonradan arkadaşlarımdan niye bu kadar soğukkanlısın diyen oldu.,bazıları da vicdansız olduğumu söyledi. halbuki onlar da yanımdaydılar. ve köpeğe yaklaşamadılar bile.

ben anlamıyorum artık bu gibi durumlarda yapılması gereken nedir?

 
Veterinere götürmek mesela?

Bu soğukkanlılık değil kusura bakma. Bildiğin hayvanı ölüme terk etmişsin hem de 2 kez.
Arabayla çarptıktan sonra basıp giden adamdan hiçbir farkın yok.
  • mutekebbir  (08.12.18 18:53:39) 
Veterinere götürmelisin tabii ki. Benim içim acıdı burda köpeği bırakıp gidişinizi okuyunca.


  • ms brownstone  (08.12.18 19:14:37) 
hani cok acil onemli isin yoksa alip veterinere goturebilirdin.

eger kopek olmemisse (ki sanirim %100 emin degilsin) buyuk vicdansizlik olurdu. arkadaslarinizin boyle demesi de bir garip kendiler de oradalarsa.
  • jedilance  (08.12.18 19:21:42) 
Yabanci ulkeler o durumda direkt uyutuyorlar. Onu yapmak daha mantikli olabilir diger turlu olene kadar aci cekecek.


  • acemi  (08.12.18 20:34:52) 
Aynı durumda bir insan görsen de nasıl olsa ölür diye bırakıp gider miydin?

Belki giderdin bilmiyorum. Ama gitmemen lazım işte. Vicdan varsa eğer.
  • mutlusismankedi2015  (09.12.18 17:24:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.