[]

Laptop için ssd

Ssd almayı düşünüyorum. Laptoptaki külüstür hdd'yi çıkarıp yerine ssd takıcam. Ssd olarak şunu düşünüyorum.
www.vatanbilgisayar.com

Eski hdd'ye bağlanmak içinse şu kablodan alıcam.
m.n11.com

Sorum şu, benim pc bu ssd'yi çalıştırır mı bunu nasıl anlarım? Bir de yeni ssd'ye win10 kurulumunu yine aynı şekilde yapabilecek miyim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
bilgisayarınızın spec'lerine bakın sata 3 destekliyorsa bağlarsınız. son 10 yıl içinde aldıysanız %99 sıkıntı çıkmaz bağlanır. En kötü ihtimal sata2'dir o şartta bile performans artışı olur eskiye göre.

win kurulumu da aynı olacak microsofttan bootable usb hazırlama tool'u indirip devam edeceksiniz.
  • hedep  (08.12.18 17:41:33) 
@hedep
Peki o kabloyla hdd'ye tıpkı flash bellek gibi bağlanabilir miyim? Sonuçta hdd içinde win10 kurulu bu kısım kafamı karıştırıyor.

  • uyusam iyi olur  (08.12.18 17:46:55) 
1- bu ssd kesin calisir performansin artar.
2- o converter'i alma lutfen, duzgunce hdd kutusu al, boyle cok emanet duruyor, uzun omurlu degil. ayrica 2 usb destekli olanina ihtiyac yok, 2.5"lik oldugu icin tek usb'den enerji beslemesi yetecektir.
aliexpress'ten orico marka almistim guzel sorunsuz calisiyor, sikta bir kutuydu.
3- evet harici disk olarak cikacaktir, icinde windows olmasi farkettirmez, boot sirasinda takili olmayacagindan (veya zaten ssd 1. boot cihazi olacagindan) sorun olmaz. daha sonra icini formatlayabilirsin istedigin gibi
  • jedilance  (08.12.18 17:58:22) 
@jedilance
Hdd kutusunu ilk kez duydum. Ssd almaya karar vermem de ani oldu, bu yüzden pek araştırmadım böyle şeyleri.
Teşekkürler.
  • uyusam iyi olur  (08.12.18 18:03:30) 
Hdd kutusu da olur bu kablo da olur ama kutu daha sağlıklı olur. Aynı soketin kutulu versiyonu. Hdd yi söküp takmıyorsun sürekli böylece. Hem kapalı kalıyor kutuda.

SSD ile hdd aynı şey aslında kurulumda bir farklılık yok hdd değiştirir gibi aynı
  • bos gezenin bos ustasi  (08.12.18 19:19:52) 
www.amazon.com.tr
amazon varken başka siteye mi bakılır ! 50 tl kardasın

  • paralanka  (08.12.18 20:02:13) 
Bütçe sıkıntısı yoksa EVO 860 öneririm.

sata-usb adaptör ben de kullanıyorum. Elimin altında içlerinde veri olan irili ufaklı birsürü hdd var, ara ara bakmak gerekiyor. Benim için kutuyu sök çıkar uğraşmaktansa bu daha pratik. Ama sürekli yanınızda taşıyıp her daim kullanacaksanız kutu daha kullanışlı olur.

edit: benim kullandığım bu. 12V güç girişi de var böylelikle 3,5 inch diskleri de çalıştırabiliyor.
tr.gearbest.com
  • battal gemalmaz  (08.12.18 20:19:22 ~ 20:20:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.