[]

Kuduz aşısı 2 doz olur mu?

Oğlumu (3 yaşında) kedi tırmaladı. Elinin üzerinde 2 tane küçük nokta var. Kanama olmadı. Tedbir amaçlı doktora gittik, acile. Aşılarına baktı, tam. Yapmayacaktı ama yine de kuduz aşısı yapalım dedi.

Aşı odasına gittik, 2 doz yapılacağını söylediler. Doktor o şekilde söylemiş. Hemşire normalde 5 doz olur dedi, ben de öyle biliyordum, içimde şüphe kaldı.

2 doz yeterli mi sizce?
Yani, Allah korusun bir kuduz durumu olsa 2 doz bunu engelleyecek mi? Aksi halde boşa iğne yaptırmış olmaz mıyız?

Doktor elbette benden iyi biliyor yanlış anlamayın, konu evlat olunca böyle kılı kırk yarıyorsunuz.

 
Normalde 5 ama doktor karar veriyor buna. O dediyse risk yoktur merak etme.


  • diffarentiationation  (07.12.18 23:12:45) 
merhaba, evet normalde 5 doz ama bazi durumlarda 2 doz olabiliyor sanirim. sizin durumu bilmiyorum, doktorun bir bildigi vardir ama ben ikinci kez bir hayvan tarafindan isirilinca 2 doz yapmislardi sadece mesela.

ayrica hayvan zaten takip edebildiginiz bir yerdeyse, 2 veya 3 dozdan sonrasi yapilmiyor. ki hayvan cok yuksek ihtimalle kuduz degil, turkiyede kedi vakasi yok pek ve tirmalamayla bulasma ihtimali cokcokcok dusuk.
  • aweamadeus  (08.12.18 01:02:46) 
geçmiş olsun. kuduz salyadan bulaşıyor, yani kuduzlu hayvanın ısırıp kanatarak salya bulaştırması gerek. öncesinde patisini yalamış olup da oradaki salyayı tırmalayarak geçirebileceği pencere gerçekçi olmayacak kadar küçük olduğu ve Türkiye'de kedi köpekten bulaşan kuduz vakası olmadığı için aweamadeus'un dediği gibi çok düşük ihtimal.


  • bir garip melek  (08.12.18 02:30:08) 
3 doz 4 doz veya 5 doz

3. ve 4. dozlar immünglobulinsiz yapılıyor. 5 doz en şüphelilerde ve ig li yapılıyor.

kediyi gözlemleyebilme şansınız var mı yoksa kaçtı mı. şansınız varsa kediyi gözlemde tutun.

0 7 14 21 28 li günlerde yapılır.

ayrıca kanama yoksa grup 2 diye adlandırılır. 4 doz yeterlidir.

boşa iğne yaptırmış olmak diye bir şey olmaz hem kola yapılıyor.
  • azmop  (08.12.18 03:13:35 ~ 03:14:01) 
Daha önce 5 doz aşı olduysa sonraki vakalarda sadece 2 doz aşı yapılıyor diye biliyorum.

-doktor değilim-
  • zencipanda  (08.12.18 04:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.