[]

İtfaiye erleri görev olmadığı zaman ne yapıyor?

Valla kendi patronumu düşünüyorum da adamlara "ayda bi göreve gidiyorsunuz, sonra yan gelip yatıyonuz, işiniz kebap, bundan sonra yangın, afet üstüne maaş alınacak, vukuat yoksa maaş da yok" der:) Görev olmadığında sahiden ne yapıyorlar?




 
Savaşmadıkları zaman askerlerin yaptıklarına benzer şeyler


  • oguz altun  (07.12.18 16:37:41) 
Yangin dışında kazalardan kedi kurtarmaya kadar bir cok operasyona itfaiyeciler gidiyor sanirim.
Acil personeli gibi düşün, beklerken dinleniyor ama dinlenmesi dinlenme degil..

  • her giriste sifresini unutan adam  (07.12.18 16:41:49) 
voleybol oynuyorlar ciddiyim en azından kendi gözlemim :) şimdiye kadar hep itfaiyeye yakın yerlerde oturdum, nöbette olanlar çardakta bekliyor oturuyor sohbet ediyor yazın her gün voleybol maçı yapıyorlar, fiziksel efor yatkınlık isteyen bir meslek, kendilerini hazır tutuyorlar bir bakıma, o gün nöbeti mesaisi olmayan da evindedir izindedir

yine günlük yaptıkları rutin kontroller vardır yangına gitmeseler de
  • freebird5406_2  (07.12.18 16:41:52 ~ 16:52:59) 
abd'de spor falan yapıyorlar. salonları var. kaslı hepsi abilerin. bizdekiler zaten kahvedeki dayılar gibi. muhtemelen çay poğaça. arada bir tatbikat vs. ayrıca okullara ve kamu kurumlarına yangın eğitimlerine gidip acil durum önlemlerini anlatıyorlar


  • rosencruz  (07.12.18 16:42:19) 
maç izliyorlar :)
www.youtube.com

  • senolll  (07.12.18 16:47:56) 
bir iş yaptıklarını sanmıyorum. arkadaş arff memuru oldu kocaeli'nde havaalanında. kocaeli'ne sırf maaş almak için gidiyor istanbul'dan. adam rahatlıktan 90 kilo olmuş:)


  • nothing in my way  (07.12.18 16:57:33) 
boş duruyorlar. çoğu ya voleybol-masatenisi oynar ya tv izler. yaklaşık 40-45 farklı itfaiye ziyaret ettim, farklı birşey görmedim. çayları lezzetlidir, yemek saatinde gidersen yemek yemeden bırakmazlar.


  • MiraTaurus  (07.12.18 17:09:27) 
semtimdeki itfaiyenin önünden her geçişimde aklıma gelen şey. kedi falan da kurtarıyorlar. kafası tencereye sıkışan çocuk vb. enteresan vakaları oluyor. iş olmadığı zaman yatış olsa gerek. formda kalmaları da zor yani.


  • AWD  (07.12.18 17:16:00 ~ 17:16:31) 
vukaat yoksa maaş da yok olayı itfaiyeci gibi yüksek risk grubunda olan insanlar için geçerli değil.

bir kaç yangın gördüm ben orada itfayecilerin halini gödüm gözlerime inanamadım.

iş yoksa periyodik bakımlar yapılır, ufak tefek teorik talimler yapılır ve sürekli hazır halde nöbet tutulur bu nöbetlerde de bişey yapılmaz.

öteki türlü 3 kuruş maaşa kimse kalkıp da canını riske atmaz.

kaldı ki itfaiyeci olmak için de kpss ye girip bir de bedensel yeterlilik sınavından geçiyorsun spor akademisi gibi.


ha iş olarak sorarsan eğer, yeri gelir afiş asmaya giderler, yeri gelir tabela kesmeye giderler(evet bunları bizzat biz yaptırmıştık) belediyenin araçlarını kiralayabildiğin gibi itfaiye araçlarını da para karşılığında kiralayabiliyorsun.

mesela eski bir tabela vardı bir apartmanın yanında 10. kattan 5. kata kadar. bizim gözümüz kesmedi, itfaiye çağırdık, geldi adamlar kesti gitti.

onun dışında bir sürü afiş asmamız gerekiyordu, belediyeden izin alınmıştı, itfaiye kiraladık, adamlar gitti tüm afişleri astı.

bizim o afişleri asmamızın trafiği kesmek etmek vesilesiyle imkanı yoktu.

tabi bu kiralama olayı falan tamamen resmi.

afiş tabela ne iş dersen dayım tabelacı.
  • killerbee  (07.12.18 17:17:16 ~ 17:23:30) 
Anahtarı unutan olunca kapı açıyorlar (ilçe itfaiyesi, küçük yer) trafik kazası, kedi kurtarma vs


  • kisa  (07.12.18 17:56:38) 
Sırtı kaşınıp oraya uzanamayanların imdadına yetişiyorlar.


  • [GODDARD]  (07.12.18 20:01:16) 
Sigorta primi ödüyorsun ama kaza yapmıyorsun mesela. Para ne oluyor? Buhar olup uçuyor değil mi? Ama sırf bu yüzden sigorta yaptırmayı ihmal etmiyorsun. İtfaiye de aynı şey, sigorta onlar.


  • bos gezenin bos ustasi  (07.12.18 20:12:42) 
her an ihbar gelebilme ihtimaline karşı HAZIR KITA beklemek de kolay değildir diye düşünüyorum..


  • strobist  (07.12.18 20:18:48 ~ 20:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.