[]

Unutkanlik sebebi

Ne zaman hayatımda spesifik bir konuda tökezlesem akbilimi kaybediyorum. Sinirden cildiracagim artik.
Eve gelirken otobuste elimi cebime atip akbilimi de cuzdanima koyayim inince dedim.
Ne oldu? Tabii ki dusurmusum. Bu son 3-5 ayda 4. akbil kaybi oldu.

Irili ufakli bir suru sey icin de gecerli. Ne yapiyorsunuz da boyle durumlarla karsilasmiyorsunuz?

 
ben de kredi/banka kartı kaybediyorum böyle. market alışverişi sonrası o poşete koyma, birilerini bekletmeme gerginliğinde kasiyerin verdiğini o an neresi uygunsa oraya tıkıştırıyorum. poşete atıp sonra poşeti boşalttıktan sonra çöpe atarken fark ettiğim de oluyor, fark etmeden attığım da. ya da yine o telaşla kartı orama burama tıkıştırıyorum, düşebiliyor; hele ki o gün dalgınsam.

bu yüzden bu tarz kaybolma ihtimali olan şeylerim için sistematik belirledim. akbili okuttuktan sonra telefonumun olduğu cebe koyuyorum mesela, telefonu zırt pırt kontrol ettiğin için çok geçmeden akbili fark ediyorsun ve daha güvenli bölgeye koyabiliyorsun. alışveriş sonrası için de sol pantolon cebimi belirledim, orası aynı zamanda cüzdanımın durduğu yer. cüzdanı çıkaracağım zaman genelde karta da ihtiyacımın olacağı zaman oluyor ve sorun yaşamıyorum. nakit ödeyeceksem bile kartın dışarıda olduğunu görüyorum, sonra cüzdana koyuyorum.

sen de bu tarz "kurallar" geliştirebilirsin. akbili okuttuktan sonra sağ arka cebine koymaya alıştır kendini mesela, oturunca fark edersin ve çıkarıp çantana atarsın. ya da şu kış aylarında montunun iç cebi varsa oraya koy. ama bir yer belirle ve hep oraya koymaya çalış, gerekirse insanları kapıda beklet 2 saniye ama yap. buna alıştırınca otomatik olarak oraya koyuyorsun.

böyle anlatınca embesil gibi durdu, okuyanlar muhtemelen "bunları da programsız beceremiyorsan öl" diyecekler ama cidden unutma/kaybetme konusunda çok sıkıntı yaşadım; mecburum böyle yapmaya. daha bunun anahtar, nakit para boyutu var bi de...
  • Bruce  (06.12.18 21:01:51) 
@Bruce :( beni bu konuda birinin bu kadar iyi anlayacağını dusunmemistim. Yeni akbilimi alinca deneyecegim dedigini bi sure. Aslinda ben de telefonumun arkasina koyuyordum ama kac kere istisna yaptiysam kaybettim.


  • yaraticinick  (06.12.18 21:06:47) 
Elindeki kumandayı aramak,elinde konuştuğu telefonu kaybettim diye telefonda konustugun kişiye telaşla söylemek karşıdakinin de elinde ya telefon demeyi akıl edememesi. Bu kategoride birazcık.
Her gittiğin yerden ayrılırken say (işten çıkarken , evden çıkarken vb. ) cüzdan , telefon, anahtarlar, akbil. Kaybetmek istemediğin her zaman yanında bulunan eşyalarını listeye ekle.

  • scorpion37  (06.12.18 22:43:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.