[]

6 yaş basketbol için erken mi?

geçen yıl oğlan 5 yaşındayken bir kulüpte basketbola yazdırdık. çok da sevdi, hevesle gidiyordu. 1 yıl boyunca devam etti. hatta bu yıl bir üst gruba geçtiler, antrenmanları değişti.

lakin kulüp salon sıkıntısı nedeniyle antrenmanlara ara verdi. kısa vadede de çözüm bulacaklar gibi görünmüyor.

okuldaki aynı zamanda okulun basketbol koçluğunu da yapan beden öğretmeni dedi ki "6 yaş basketbol için çok erken. önce jimnastik, yüzme gibi bir spor yapsın, kasları gelişsin, kolları güçlensin, en erken 7 yaşından itibaren basketbola başlasın. bunu size kulüpler demez, çünkü para alıyorlar. onlar için çocuk yürüyen para demek. kulüp arıyorsanız ben sizi göndereyim, bu daha küçük, almayız demezler, alırlar ama para olarak görürler, bence devam etmeyin, önce jimnastik, yüzme gibi bir spor yapsın" dedi. oğlan da basketbola gidemediği için çok üzgün, ona sorsak basketbola gitmek istiyor, çok da hevesli.

siz ne düşünüyorsunuz? önce jimnastiğe, yüzmeye falan yönlendirip ilerleyen yıllarda mı baskete gitsin, yoksa doğrudan başka bir kulüp bulup yazdırayım da baskete mi devam etsin hazır ilerliyorken?

eğer devam etsin derseniz ankara'da iyi bir basketbol kulübü önerebilir misiniz? fiyatı da çok tuzlu olmasın.

 
Yazdır kanka. Fundamentalı ne kadar iyi olursa ileride o kadar iyi olur. Şimdiden tekniği öğrensin. Vücudu refleks üretsin.


  • Delay Fuze  (06.12.18 18:36:47) 
Beden eğitimi öğretmeninin dediğinin doğruluğunu bilimsel olarak bilemem, ancak erkek kardeşim küçük yaşta jimnastiğe bense yüzmeye başladım ve ikimiz de her zaman çok faydasını gördük. Kardeşim uzun süredir basketbol oynuyor, profesyonel değil ancak yoğun bir spor programı var ve çok mutlu.


  • fotrsapka  (06.12.18 18:57:24) 
bildiğim kadarıyla evet erken. ama bunu haftada 2 bilemedin 3 kere Türk usulü (yarısı geyik yarısı çocuklara laf anlatmaya çalışma) spor klüplerini düşünerek mi diyorlar? yoksa ecnebi usulüne göre mi diyorlar orası var.
yani bu klüpler haftada kaç kere, ne kadar idman yaptırıyor ki? bir idmanda kaç şut atıyor mesela? (ısınması koşması vs. hariç)
profesyonel altyapı gibi öyle her gün idman olmuyor-diye biliyorum. bizdeki altyapılar dandirik daha doğrusu.
öyle her gün idman olmadıkça da ha basket oynamış ha at binmiş
Türkiye'de yaz okulu farklı olabilir mesela, orada her gün gidiliyor olabilir. Onun dışında benim bildiklerin gayet dandirik 45 dakika 15 çocuk 3 kere sıra geliyor.
  • niye ama  (06.12.18 19:08:15) 
antrenmanlar cumartesi pazar birer saat. bu 1 saatin zaten ilk 10-15 dakikası ısınma. geçen sene koşturmaç, yakalamaz gibi daha çocuksu bir şekilde ısındırırlarken, bu sene yere serdikleri ip merdiven gibi şeyin içinde çeşitli şekillerde sekme şeklinde yapıyorlardı.

geçen seneki antrenmanlar top sektirme, top sürme (alçak ve yüksek dribbling), top tutma, falan filan. ya da kukaların arasından alçak ve yüksek dribbling yaparak slalom, potaya gelince tek zamanlı stop, potaya şut vs. şeklindeydi. bu seneki grupta adam tutma, pas atma, tutan adamdan kurtulup top isteme, savunma yapma, baskı yapma, pivot ayak, turnike vs. gibi hareketlere geçtilerdi. ama dediğim gibi haftada 2 gün birer saat.
  • kibritsuyu  (06.12.18 19:16:09) 
ilkokulda rehber öğretmen ve basketbol hakemliği yapan biri olarak benim düşüncem şu; çocuk basketbolu seviyorsa, hevesi ona varsa neden yüzme ve jimnastik vb. sporlara gitsin, o sporlara gitse de veli her türlü para verecek, basketbol kursunda da kaslar gelişiyor, kollar güçleniyor yapılan antrenmanlarla artı çocuğun küçük yaştan beri bir grubun içinde olması çocuğun sosyalleşmesinde de önemli bir katkı sağlıyor yaşı ne kadar küçük olursa olsun, ha tabi imkanınız varsa çocuk da yüzme veya jimnastik için istekliyse basketbola ek olarak o kurslara da yazdırabilirsiniz.


  • blue rebel motorcycle club  (06.12.18 19:24:11) 
para vermek sıkıntı değil. para vermekten çekinmiyorum da, doğru yere para verme taraftarıyım. yaptığı spor yaşına göre erken ise sırf para kazanmak için çocuğu yaşına göre erken aktivite ile yanlış yönlendirmek istemiyorum.

zaten bireysel bir spor olmasın, takım oyunu olsun, sosyalleşmesine katkısı olsun diye basketi tercih ettik. her ikisine de göndermek, çocuk için de yorucu olur, bizim için de vakit açısından zorlayıcı olur.

gerçekten de baskette mesela sağ elle atması gereken turnikeyi kendinden 1-2 yaş büyük çocuklar denildiği gibi yaparken, bizimki iki eliyle birden atıyor. ben acemiliğine verdim ama okuldaki hocayla konuşunca düşündüm ki gücü yetmiyor galiba çocuğun. elbette yaptıkça düzelecektir ama yine de bilemedim.
  • kibritsuyu  (07.12.18 00:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.