[]

word bilen kardeşlerim, abilerim..

resmî bir araştırmamı word'de yazdım. ikiyüz sayfa kadar. sonra, çıkış aldım, ciltlettirdim. fakat bir de baktım ki, çıkış alınınca sayfalar birbirine girmiş. mesela, beşinci sayfanın son paragrafını, altıncı sayfanın başına alayım diye enter'a basmışım, bendeki word'de beşinci sayfanın sonunda biraz boşluk var ve diğer konu altıncı sayfada başlıyor. ama çıkış aldığımda öyle olmamış. alakasız yerlerde boşluklar var, haliyle içindekiler kısmı da yalan olmuş.

diyeceğim şu ki, danışmanım "elle o ayarları yapmayın, başlık yazacaksanız başlık sekmesine basın" falan dedi. he, dedim geldim eve. hani öyle ayarları varmış ki bu word kardeşimizin, ana başlıkları algılatıyormuşsunuz, sayfanın sonuna denk getirmiyormuş, hatta içindekiler kısmını da kendi ayarlıyormuş. of anlatamadım ama, word ü ben hep anne usulü kullanmışım, bunun makale yazıları için kullanılması gerekn özelliklerini nereden öğreneceğim?

bir iki ders mi alayım bi bilenden, yoksa bi yerden okuyup anlar mıyım?

ps: sittin sene üniversite okudum, yine de anneye anlatır gibi bi cevap isteyeceğim.

 
Çıkış almadan önce pdf'e çevirin. Her şey olduğu yerde kalır misler gibi.

Edit: Formüllü falan bir şeyler yazıyorsanız Latex öğrenin, öğrenirken bana küfür, sonra dua edeceksiniz.
  • sourlemonade  (18.03.10 19:56:31 ~ 19:57:19) 
yani, başlık şöyle yazılır, enter yerine şuna basarsan bu başlık olaak demektir, gibi şeyler hiç öğrenmeyeyim, pdf yapılınca hallolur mu? üniversitedeki danışman word ün bu özelliklerini öğren dedi. kalsın mı yani..

eğer kafi gelirse, pdf'ya word nasıl çevrilir gibi bi soru da sorayı ayrıca :(
  • lovemyself  (18.03.10 20:09:35) 
oncelikle soru hangi versiyon icin?

sizin danismaniniz stil olayindan soz etmis. orn. word 2007 stil diye aratirsaniz google muhtemelen size sonuc verecektir. stiller icin ayrica microsoft un office web sitesine de bakabilirsiniz.

office 2007 icin pdf olarak kaydetme yamasi mevcut. onceki versiyonlar icinde farkli cozumler mevcut.
  • helenart  (18.03.10 21:21:35) 
2007 kullanıyorum.
ya pdf dışında, word ün o özelliklerini öğrenin demiyorsunuz yani..

  • lovemyself  (18.03.10 22:23:09) 
bence ogrenin boylece icindekileri word kendisi yapar. sizde tek tek yazmak zorunda kalmazsiniz. :)


  • helenart  (18.03.10 22:29:44) 
google a "2007 word stil" yazıp, önüme ne gelirse okuyorum o zaman. bakalım ne olacak.
sonsuz teşekkür

  • lovemyself  (18.03.10 22:33:40) 
wordun ozelliklerini simdi ogrenmeye calisman biraz sancili olur sanki, pdf e cevirip direk bas. zira o bosluklari ayarlayalim derken %1024.34 bu sefer sekil ve tablo listesi kayacak her seye bastan baslayacaksin. eger zamanin varsa bilen birini al yanina uygulamali olarak anlatsin sana. bakarak kitaptan ogrenmek cok zor. gerci anlatimli videolar var ondan kuvvet alabilirsin ama mesela sayfa numaralandirmada en basitinden kafayi siyirma noktasina gelebilirsin niye bu sayfalar istedigim gibi gitmiyor. kesme bolum sonu ctrl+enter kombinasyonlari filan bir suru isi var.

onerim sudur ki,

1- arkadaslarin dedigi gibi, pdf e cevirip oluyorsa, aynen devam et. hic bulasma bile. cok zaman alir.
2- illa duzenleme gerekiyorsa kirtasiyelerde canavar elemanlar vardir word hakkinda ileri seviye bilgisi olan. bir miktar para verip hizaya sokabilirsin tezini. zaten tum format kurallarini biliyordur civardaki kirtasiyelerde calisanlar. bosluklardan dolayi muazzam kaymalar oluyorsa ki muhtemelen olur resim filan farkli formatta koymussan onlar yazdigin yazilarin icine kayar, yazilar karma karisik olur vs vs. iyice acmaza girersin.
  • lejant  (18.03.10 22:48:13 ~ 22:50:43) 
çaresi yok, word ü öğreneceğim. benim word dosyasını dasanal olarak istiyorlar çünkü, sadece çıktı almayacağım.

öğrenme konusunu çok zor demişsiniz. bu durumda gözüm korkuyor ve bilen bi eleman arayıp veriyorum parayı.
yine de okuyum internetten.. olma mı?
  • lovemyself  (18.03.10 22:56:40) 
felaket cigirtkani gibi olacak ama i iih gibi geliyor. :)

bu calisma ogrenme evrelerini bastan yazarken beraber goturseydin olurdu fakat onceden yapilmis bir seyin hatalarini duzeltmek daha zor ve karmasik degil midir sence de? ama okuma demiyorum sen yine oku tabi. :)
  • lejant  (18.03.10 23:08:07) 
hadi yaa..
pazartesiye kadar vaktim vardı halbuki :(
ya dipnot konusu mesal çok basit, onun gibidir deyü düşünmüştüm ben de. hocam şöyle bir bilgisayarın başına oturduydu, "bak mesela başlık olarak şuna bi de şuna basacaksın" deyiverdiydi.. foto-resim falan yok, sırf yazı.. yahu öğrenirim diyodum.

neyse, zorlamayayım hiç. o zaman bi bilene vereyim işi ben.
mersi cevaplar içün..
  • lovemyself  (18.03.10 23:13:57) 
hoop degis tonton! :)

sirf yaziysa yaparsin o zaman, ben oyle sanmadim, sanmak da beklenemezdi bu sayisalci kafayla. hallolur o zaman.
  • lejant  (18.03.10 23:23:03) 
oturup çalışmaya gerek yok ya. doğru anladıysam basit bir işlem bu. tüm başlıkları wordde styles altında (Normal, Headling 1, Headling 2 filan yazar) bulunan başlık biçimleri olarak seçersen. Örnek A başlığını Headling 1, onun altında yer alanı Headling 2, onun da altında bir başlık varsa onu Title,.... devam eder böyle. B ana başlığına geçtiğinde onu yine Headling 1 olarak seçip aynen devam. bu şekilde tüm başlıkların formatlarını değiştirirsen sorun olmaz. ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra içindekileri yerleştireceğin sayfaya gelip references altından insert index (aynı word formatı değilse de başlıklara bakınca görürsün mutlaka) yaptığında içindekiler de otomatik oluşur.


  • aises  (19.03.10 00:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.