[]

Türban vs başörtüsü

Türban siyasidir başörtüsü dinidir diyen biri ne kastediyordur? İkisi de aynı şey değil mi?




 
  • zencipanda  (06.12.18 02:29:12) 
Su an Turkiyede turban diye bilinen bas baglama sekli 2000li yillarin basinda Feto ile Akp nin toplumu kasiya kasiya getirdigi bir yenilik. Turban, Islamcilar tarafindan ozellikle belirtildigi gibi cok net siyasi bir simge. Bu donemde agir din somurusu ve kutuplastirma ile toplumun ezilen kesiminin ezilmesinin nedeni sanki (o zaman yaygin olmayan) turbanmis gibi dine ve turbana dayali bir kimlik insa edildi. Isin komik tarafi normalde turban denen sey boyle bir sey degil, farkli bir baglama sekli. Bu, "sac hic gozukmesin"ler, "kafa ustu yuvarlak olsun"lar, "araya film konulsun"lar, "uzerine toplu igne takilsin"lar hep gozumuzun onunde yasanan kisa donemin estetik anlayisindaki degisiklikler. Basortusu, yazma gibi bezler ise bu topraklarda muslumanlar, hiristiyanlar, museviler gibi tum dinlerin mensuplari tarafindan yuzyillardir kullanilir. Turban ile basortusunun ayni sey oldugunun sanilmasi ise turbanin tabana yayilmasi icin bu ikisinin ayni sey oldugunun pompalanmasi ve hor goruldugunu hisseden basortululere Feto ve Akp tarafindan sahip cikilmasi sebebiyle oluyor.


  • dunal  (06.12.18 03:14:10 ~ 03:17:53) 
"sac hic gozukmesin" temel bir esastir. Araştirabilirsiniz.

Onun haricinde türban başı kaplar.
Başörtüsü örter.
  • güneyli çocuk  (06.12.18 05:00:31) 
haha anılarım depreşti. benim anamın başındaki örtüye karışacak adamı gebertirim diye dolanıyordu erkekler. bi cok kişiden duydum, onlar da tv den duymuştur falan. zenginken seks bağımlısı olan bi adam vardi, sonra batmış etmis, dine gelmiş batınca, bizde şofördü. o da yapmıştı aynı geyigi. kk alevi, bana namaz kıldırmayacak camide, falan demişti akp ye oy nedeni olarak. haha. sonra ekonomi takla atınca görmeniz lazımdı kendisini. tanım yapmaya gerwk yok. sorun belli, hep belliydi


  • hasmetizm 2046  (06.12.18 07:29:25) 
Yahu sene oldu 2019 hala tartışan var mı bunu? Adamlar geçen ay Mars'a araç indirdi, biz hala türban mı başörtü mü tartışmasındayız.


  • cowboy  (06.12.18 07:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.