[]

1 kg kahve aldım ne yapacağım ?

arkadaşlar,

1 kilo çekirdek espresso kahve aldım.

vakumlu ambalajında.

tabi bilmiyordum meğer aldığım yer öğütmüyormuş.



elimde vakumlu ambalajı içinde kiloluk kahve ile kalakaldık.

nasıl yaparız, nerede öğütelim.

 
elle çevirmeli ucuz değirmen al ama espresso için olsun

kahve uçucu yağlar içerdiğinden 1 kiloyu öğütürsen tadı kaçar

normal öğüttüğün kahvedeki yağlar da 30 dakikada uçmaya başlıyor
  • killerbee  (05.12.18 22:27:23 ~ 22:28:56) 
O kahveyi nerde aldiysaniz oraya gidin.

Istanbuldaysaniz kadikoydr var birkac yer.
  • baldan kaymak  (05.12.18 22:27:25) 
bir kahve öğütücüsü alabilirsiniz ya da aktar vs dolaşarak kahve çekebilecek bir yer bulacaksınız. tchibo doğru cevap vermiş sonuçta ürün onların değilse neden böyle bir hizmet sunsunlar?
yani düşünüyorum da kahve dünyası, starbucks falan hep öğütücüye sahip. yani kahvecilere bir sorulabilir. biraz şirinlikle neler yapılır neler.
ikea'larda serbest kullanılabilen öğütücü vardı gıda marketi kısmında. gerçi hala duruyor mu uzun zamandır gitmedim.

bu mağazalarda şansınızı deneyin.
  • ozdek  (05.12.18 22:28:00) 
valla kurban bayramında kendi kestiğim hayvanı kasaba götürüp kilo başına üç beş bişey verip kıyma çektirebiliyorum. adam çekim parası alıp pek güzel kıymamı çekiyor. tiçibo da gram başına bişeyler alıp çekirdeği öğütebilir. nedir bu saçma tripler anlamıyorum.

sözen marka el değirmeni alın. kullanacağınız kadarını öğüte öğüte kullanın.
  • kibritsuyu  (05.12.18 22:33:53) 
kuruyemişçiler var hem kahve çekiyorlar hem vakum yapıyorlar. eğer makinelerinin ayarı varsa türk kahvesi değil de espressoya göre çektir(ayarı senin bilmen lazım onlar anlamaz) sonra da vakum yaptır 5'e 10'a falan bölüp. el değirmeni falan kurtarmaz espressoyu.

not: ben bi kere şöyle bi şey yapmıştım. aynı bu durumda kalmıştım elimde de starbucks kahve paketi vardı, çekirdekleri doldurdum içine bunu almıştım da değirmenim bozulunca kaldı toptan çekebilir misiniz demiştim ve çekmişlerdi.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (05.12.18 22:34:39) 
daha lokal yerlere sorarsanız çeken bulursunuz bence. bana yurt dışından gelmişti öyle çekirdek. gidip bi yere sordum çektiler. ordan alıyodum zaten hep belki aşinalıkları olduğu için yaptılar bilmiyorum. ama mesela tchibo'dan çekirdek alıp oraya gitsem çekmezlerdi herhalde.


  • tepedeki psychedelic adam  (05.12.18 22:36:53) 
çibodan aldığım çekirdek kahveyi ertesi gün aynı şubeye götürdüm çekmediler :)
evimin arkasındaki aktara gittim, makinelerindeki kahve bitince çekmek üzere bırakmıştım,
ama bence de en iyisi bi değirmen bulup kendiniz gerektikçe çekmeniz.
  • foseptik çukuru  (05.12.18 22:49:19) 
istanbul'da iseniz ve taksim'e yahut ikitelli'ye yakınsanız, ben çekerim beleşe...


  • dilemma of subscribtionability  (05.12.18 23:25:11) 
Hepsini çektirecek yer bulsan bile 1 kg öğütülmüş kahve bayatlar, yazık olur. Madem 1 kg kahve alacak kadar seviyorsun ve tüketiyorsun, bi öğütücü al, bundan sonrasında da taze çekilmiş içersin mis gibi.


  • Bruce  (05.12.18 23:28:12 ~ 23:28:38) 
ankara’daysan ben beleşe çekerim.


  • cedex  (06.12.18 08:08:28) 
İstanbul'daysan ve Kanyon yakınlarında ise Macro Center içerisinde kendin çekebilirsin.


  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (06.12.18 21:33:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.