[]

Hindistan cevizi yağı - krem yapımı

Merhaba,
Kendi kremimi yapayım dedim. Kullandığım malzemeler arasında lavanta, aloe vera yağı, çay ağacı yağı, badem yağı, e vitamini, lavanta yağı gibi malzemeler var. Hindistan cevizi diğer tüm yağların kokusunu bastırıyor ve bana çok ağır geliyor. Bu yüzden lavanta yağından biraz fazla kullandım yine de bana mısın demedi. Buram buram kokuyor. Şimdi iki sorum olacak.

Hindistan cevizi yağı neden bu kadar ağır kokuyor? Aldığım markayla mı alâkalı yoksa hepsi böyle mi?

Lavanta yağı ve çay ağacı yağını fazla kullandığım için bu kremimi yüzde kullanmam sakıncalı olur mu?

Cevap verenlere teşekkür ederim.

 
hindistan cevizi yağı kokmuyor yahu öyle. hangi marka acaba?


  • damla cikolata  (05.12.18 22:14:39) 
Markanın adı Coco city. Rosman'dan almıştım. %100 naturel yazıyor üzerinde. Kötü değil ama ağır kokuyor.


  • hold short of the runway  (05.12.18 22:25:05) 
Yaglari kafaniza gore karistirmamaniz gerektigini biliyorsunuz degil mi? Yan etkileri olabilir.
Hangi tarife gore yaptiniz?

  • kuehles blondes  (05.12.18 22:36:31) 
Belirli bir tariften gittim fakat hindistan cevizini bastırsın diye yağların oranını biraz artırdım. Öncelikle elime sürdüm bi sıkıntı yok yine de yüz için kullanmak içime sinmiyor.


  • hold short of the runway  (05.12.18 22:49:03) 
hindistan cevisi gözenek tıkayabiliyormuş temkinli gitmekte fayda var. bende de var buram buram kokuyor, sen sevmiyorsun herhalde ağır geldi, benim çok hoşuma gidiyor kokusu.

yağlar birbiriyle nasıl tepkimeye girebilir ki, bilemiyorum altan...
  • olutaklidi  (05.12.18 23:03:00) 
yoğun kokuyor, sevmediğin için daha da yoğun geldi herhalde. yağlar konusunda da çay ağacı yağını seyreltmeden cilde kullanmak iyi değil diyorlar. ben kullanacağım zaman su ile seyreltiyorum. oranını çok koyduysan zarar verebilir belki.


  • bitse de gitsek  (06.12.18 00:13:41) 
Hindistan cevizi yağı için Doa Kozmetik'tekini öneririm. Hiç kokmuyor ve saf yağ.


  • chitosan  (06.12.18 00:53:47) 
cay agaci yagini cok dikkatli kullanin yuzunuze, antiseptik bir yagdir, bana cok garip geldi boyle bir tarifte olmasi. ve bu kadar rahatsiz oldugunuz koku muhtemelen cay agaci yaginin kokusu.
lavanta yaginin cilde ekstra bir faydasi oldugunu dusunmuyorum.
bunlar soguk sikim degilse cildiginizi kotu yapar, cildiniz cok cok kuru degilse yag bezesi yapabilir, gozenekleri tikayabilir vs.
  • kassiopeia  (06.12.18 01:42:52) 
Çay ağacı uçucu yağı ve lavanta uçucu yağı birbiriyle uyumlu yağlardır, birlikte kullanılmasında sorun yok. İkisi de (çay ağacı daha fazla olmak kaydıyla) cilt onarıcıdır. Ancak lavanta tahriş edici olabilir. Tarifte geçen ölçülerin dışına çıkmayın. Alerjik etki görülebilir.

Yalnız benim takıldığım nokta badem yağının saç, kıl, tüy besleyici, gürleştirici etkisi olması. Bu yüzden yüzde kullanılması pek uygun değil eğer kıl tüy sevmiyorsaniz tabi.

Hindistan cevizi yağının ağır bir kokusu olmaz normalde. Bütün yağların son kullanma tarihine bakın belki tarihi geçmiş olabilir ya da ısı ve ışığa maruz kalıp bozulmuş olabilir.
  • beetlejuice  (06.12.18 02:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.