[]

kaba insanlara karşı ne yapıyorsunuz?

geçenlerde yolda biri atkısını düşürdü fark etmedi, ben de seslendim atkınızı düşürdünüz diye. kadın hiç teşekkür etmedi. bir genç kız vardı, elinde eşyaları vardı, ben de apartman kapısını açtım, o geçene kadar da kapıyı tuttum. bunun da ağzından merhabasını bırak bir teşekkür ederim lafı bile çıkmadı. ben de keşke "rica ederim" desem mi diye kafamdan geçirmedim değil. böyle durumlarda ne yapmak gerek? bana birinin çok küçük bir iyiliği bile dokunsa ben teşekkür ederim. insanımızın çoğu niye böyle?




 
Teşekkür veya muhatap olma durumunu beklemez vaziyette iyilik yapıyorum. Kapıyı tutuyosam yüzüne bile bakmıyorum. Yere bi şey düşürünce sanki 1 yaşındaki çocuk düşürmüş gibi sallmaz tavırda alıp uzatıp gidiyorum.


  • Delay Fuze  (05.12.18 19:03:43) 
Ben de sizin gibiyim. Yardım etmeden pek duramıyorum. Böyle insanlara içimden "öküz" diyorum bazen, ne yapayım :)
Yine de çok aldırış etmemek ve bu durumu kabullenmek gerekiyor.

  • simderun  (05.12.18 19:13:22 ~ 19:19:20) 
erkek misin?
bazı görgüsüz kadınlar böyle kibarlıkları asılma çabası olarak görüp duruma şüpheyle yaklaşıyorlar.

ama kadın olup buna maruz kalman da şaşırtıcı olmaz, genel olarak yabancılara önyargılı olma durumu var toplumda; özellikle son yıllarda. bir de teşekkür etmesini bilmiyoruz, özür dilemek gibi zor geliyor insanlara.
  • Bruce  (05.12.18 19:19:50 ~ 19:21:01) 
Ben bu tip insanları çok kafaya takardım. Ama artık takmıyorum. Herkese yardım da etmiyorum. Karşımdakinin tipi ve duruşu az çok fikir edinmemi sağlıyor. O an ki düşünceme göre yardım ediyorum veya etmiyorum.


  • iki teker asigi  (05.12.18 19:20:30) 
İnsanın bazen aklı durabiliyor. Benim de başıma gelmiştir sonradan "niye teşekkür etmedim ki" dediğim. Belki de karşıdakinin kafasında ne tilki dolanıyor, bilemessin. Sonuç olarak iyilik yap at denize..


  • ssiradanbirigibi  (05.12.18 19:28:57) 
Erkeksen asıldın sanmıştır, ben de senin gibiyim, her şeye teşekkür ederim, beni de erkekler yanlış anlıyor:)) Millet olarak bence bize medeniyet fazla geliyor. İnsanlarda "acaba bir şey yapar mı" korkusu var.


  • geçerkenugradım  (05.12.18 19:42:40) 
Ben de teşekkür edilmeyince bozuluyorum ama bir şey de yapmıyorum ne yapılır ki?

Asıldığını düşündüğünü sanmıyorum, bazı insanlar böyle teşekkürü bilmiyorlar. Şimdiye kadar bir çok erkek kapıyı tuttu, bavulumu taşımaya yardım edenler oldu, kimsenin asıldığını düşünmedim.
  • şubatsonrası  (05.12.18 19:53:22) 
kadınım arkadaşlar. ne desek mesela "rica ederim" deyip yüzüne mü vursak kabalığını?


  • newlywed  (05.12.18 19:54:57 ~ 19:55:50) 
Ben her seferinde hayretle izliyorum bu insanları. Biri bana ufacık bir iyilik yapsa asla teşekkür etmeden geçemem ama insanlar umursamaz demek ki.

Ben de geçenlerde hastane kantininden bir şeyler alırken yanımdaki kız nakit uzattı. Kantinde de kart geçiyordu sadece. Ben de benim kartımdan çekebileceklerini söyledim. Parayı almayı düşünmedim zaten ya da teşekkür de beklememiştim aslında ama kızın orda bana tek yaptığı şey "tamam" deyip daha sonra da birkaç kez kafasını çevirip ters ters bakmak oldu.

Hala aklıma geldikçe şaşırırım o gün aldığım bu saçma tepkiye.
  • ms brownstone  (05.12.18 20:02:33) 
Kimseye bahsettiğin tarzda iyilik yapmıyorum. Doğal olarak da kimseden incelik beklemiyorum.


  • i m cool with that  (05.12.18 20:18:51) 
Kibarlıktan vazgeçmemekte fayda var.
Kadın olarak bu tarz şeylere gülümseyip teşekkür ettiğimde takip edildiğim numaramın istendiği oluyor. Bokunu çıkartma diyorum direk.
İnan bu ülkede kadınlar çok tacize uğruyor.
Bugün hiçbir yerim gözükmeyen bir şekilde giyindim yine laf yedim. Ne diyorsun sen diyorum bana böyle giyinmeseydin diyor. Palto bot boğazlı kazak ve atkı var neremi görmüş olabilir de amını yiyim denmeyi hakkediyorum??!!!!!????
Emin olun kadın olarak bu ülkede yaşamak zor. Kaba olmaz zorunda bırakılıyoruz.
  • fasulyek  (05.12.18 20:24:40) 
Ne tuhaf dertler bunlar yahu. Kabalık olsa keşke tek derdimiz. Kabalığa gelene kadar maalesef zorbalar var. Trafik magandaları var, daha ne olsun. Keşke bu insanlar nemrut kaba insanlar olsa sadece.


  • farabi  (05.12.18 20:40:55) 
Valla ben dönüt alma beklentisiyle sanırım yardım etmedim hiç. Genelde denk geldikçe hep yardim ediyorum. Teşekkür edene tebessüm ederek rica ederim deyip geçiyorum. Niye teşekkür etmedi diye pek umursamıyorum açıkçası. Ha çaba sarfettiğim görece büyük bir iyilikse ve karşi taraf tepki vermiyorsa içimden mal değneği deyip geçiyorum. Nedense bu tarz kaba insanlara acıyorum kendi içimde. Garip:/


  • Amaranta ursula  (05.12.18 20:58:54) 
@fasulyek ben de kadınım, ortada herhangi bir asılma durumu en azından bu durum için söz konusu değil.
@farabi ne tuhaf dertler demişsiniz de kusura bakmayın ama bir derdin normal (!) dert olması için illa büyük bir şey olmasına gerek yok.

  • newlywed  (05.12.18 20:59:36 ~ 21:03:04) 
toplum olarak gülümseme ya da selamlaşma bile yok insanlarda, bu gündelik hayatın her aşamasına yansıyor.

bulunduğunuz şehirdeki insanların mutluluğu ile ilgili. berlin’de doğdum büyüdüm ve her gidip geldiğimde yaşıyorum. problemi olmayan ve kendisiyle barışık insanlar gülümsemekten, günaydın demekten ya da teşekkür etmekten çekinmez.

bu bahsettiğiniz doğrudan insanların yaşam kalitesi ve kalabalık şehir nüfusu ile ilgili.
  • osmanyueksel  (05.12.18 21:21:38) 
böyle durumlarda kin tutuyorum ve fırsat bulursam öç almaya çalışıyorum. huyum kurusun. yoksa gece uyku tutmuyor.


  • ayaklibalik  (05.12.18 22:00:44) 
asansörde günaydın demeyen, çıkarken iyi günler demeyen, yolda karşılaştığında gözlerini kaçıran bir millet haline geldik.

bu aralar yayan bir yerlere gidiyorum. yolda da insanların yüzüne bakmayı seviyorum ne yalan söyleyeyim. bazen medeni ülkelere gittiğimde orada aynı şeyi yaptığımda insanlar bana günaydın/iyi günler falan diyorlar hoşuma gidiyor.

burada bir kezbanımızın gözünün içine 1 sn baksan ne bakıyorsun öküz diyor ya da kafasını çeviriyor. genç erkekler hayırdır bilader bakışı atıyor. orta yaşlılar çok boş bakıyor zaten bilemiyorum. yaşı geçkinleri söylemiyorum bile onlar kendi halinde ne beni görüyor ne başkasını.

bir kız babası olarak empati yapmaya çalışıyorum çalışıyorum ama olmuyor.

sokakta tacizle sürekli yaşayan kadınımız bu konuda kendince önlem almış çok belli ama bu toplum olarak nezaketimizi de alıp götürdü.

öküz erkekler ve öküz kadınlarla çevrili bir dünyada yaşıyoruz. medeni limitlerde davranılan tek yer ofisler.. orada tacize uğramayacağını bilen karşı cins cilveye varan hareketler bile yapsa karşındakine güveniyor. ama dışarıda yine sırtlan kesiliyor.

zor durumlar mirim.

ama yine de oturduğum sitede asansördeki davranışlarını anlamıyorum. pizza dağıtıcısı değil kat sakini olduğum belliyken orada bile garip garip davranıyorlar. insanlar kabalaştı ne yazık ki.

geçen gün yerde birinin parası düşmüştü. cebime atıp gidebilirdim. arkasından seslendim korktu. parayı tutup gösterdim şok oldu. sizin mi dedim? cevap veremedi. parayı sizin galiba diyerek eline tutuşturdum. bir teşekkür bile etmeden şok içinde gitti. bir daha aynı şekilde para bulursam cebime atacağım mı demeliyim? ailem bu şekilde yetiştirmedi. yine gider bulurum sahibini.
  • ozdek  (05.12.18 22:07:36) 
Kim, ne olduğunu bilmeden iyilik/kibarlık yapmamak lazım. Ya yanlış anlaşılıyor ya anlaşılmıyor hiç, ya da başka bir tarafından anlaşılıyor.
İyi niyetli olmayan insanların arasında yaşıyoruz. Çok da şeyapmamak lazım.

  • runagain  (08.12.18 19:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.