[]

çevrenizden nazar örnekleri verir misiniz?

birinin, bir şeyde gözü kalması, aşırı hayranlık duyması sonucu, gözü kaldığı şeyin zarara uğraması...

kendi hayatınızdan da olabilir. kendine nazar değdirdiğini iddia eden bir arkadaşım vardı.


 
Hamama gittik arkadaşımla kolyemi çok beğendi. Hikayesini anlattım annemin babaannesinden kaldı gerçekten benim için manevi anlamı büyük falan diye. Hamam çıkışı kolyenin üzerindeki taşlardan biri eksikti. Arkadaşımın ilk vukuatıda değil başımıza bu tarz şeyler hep gelir. :D


  • ferrarimizolaydisatardik  (05.12.18 14:13:30) 
Yukarıdaki örnek gibi uzun süredir takmadığım bir kolyemi taktım. Arkadaşım çok beğendi. Aradan 1 saat geçti eve geldim. Üstümü değiştirirken kolye koptu.
Aynı arkadaşa çocuğumun okul başarısından bahsettim. İki sınavdır çocuğum bizi şaşırtacak derece kötü sonuç alıyor.
Bir daha hiç birşey anlatmıyorum.
  • Neyazayım  (05.12.18 14:23:47) 
Benim de küçükken bir arkadaşım kolyemi çok beğenmişti. Eve gelip kıyafet değiştirirken kolyem kırıldı :/

Eğer iş görüşmesi, kiraya çıkılacak evi gidip görme gibi bir durum olunca insanlarla bunu "İyi geçti!" diye paylaşıyorsam onun olacağı çok kesinse bile olmuyor.

Eğer düğün, dernek gibi bir durum olur da kırk yılın başı iki dirhem bir çekirdek gidersem mutlaka başıma birşey geliyor. Ya yolda yürürken ayağım burkuluyor, ya dengemi kaybedip merdivenden düşerim. Mutlaka birşey olur.

Bir keresinde tatildeyken halamla telefonda konuşuyordum. Ee napıyorsun, deyince "İşte birazdan plaja gidicez." falan diye söyledim. O da İstanbul trafiğinden yakındı. Yolda giderken bir tane adamın tacizine uğradım, plajdı denize girmeydi falan hepsi yalan oldu.

Bende çok var böyle hikayeler. Ne zaman birisiyle bir sevincimi paylaşsam mutlak bir şekilde bir uğursuzluk geliyor başıma.
  • chitosan  (05.12.18 14:30:40 ~ 14:40:33) 
Dolmuşta giderken bmw'ye baktım, iç geçirdim. Dolmuşçu trafik neden sıkışık diye bakmaya dolmuştan indi, dolmuş kendi kendine hareket etti, bmw'nin sağ tarafını boydan boya aldı.

Okulda bir başka cabrio bmw hatunları almış fink atıyordu. Kafenin önüne geldi, hatunun sol arka kapıyı açmasıyla başka bir araç kapıyı komple aldı.

Gene bir başka bmw, 2000'lerin başı petrol yeşili, ne güzel renk lan diye içimden geçiriyorum, 1 haftaya kalmadı tam hatırlamıyorum ya sağ ya sol kapılar boydan boya yarılmış, nereye takdırdı bilmiyorum.

Bu sefer bmw değil ama markasını hatırlamıyorum, lan ne güzel araba şu dedim, adam park yerinden çıkarken park yerine giren başka arabaya vurdu lsdjfg

şimdi maşallah diyorum, şimdilik bir sıkıntı yok :)
  • kimlanbu  (05.12.18 14:53:53) 
Ablamın gözü gibi baktığı bir kaktüsü vardı, çok yıllık hayvan gibi kocaman bir şey. Ben sevmezdim, ne yalan söyleyeyim. Çocuk aklımla dibine tuz dökmüşlüğüm var 10'lu yaşlarımda. Kaktüse bir şeycik olmadı.
Neyse ablamın bir arkadaşı yeni muayenehane açacaktı o arada bize geldiğinde bu çiçeğe gözü takıldı, ablamdan istedi. Ablam da vermem çok seviyorum dedi. Kız "bak ya bana verirsin ya da kurur gider nazar ederim" dedi. Vallaha kurudu çiçek bir ay içinde.

  • SiyamkedisiZorro  (05.12.18 16:13:24) 
yurtdışında orada tanıştığım bir arkadaşla bir gün geçirdim, bu sürede,
kız çantamı beğendi, çanta koptu.
gömleğimdeki nakışı beğendi, söküldü.
defterimi beğendi, defter ayrıldı.
  • wishmaythşngs  (05.12.18 17:05:44) 
nazar dediğiniz şey, kötü enerji akışı.


her insanın bir enerjisi vardır, bu enerji aynı bilinçaltı gibidir. bir şekidle içimize işler, dıştan çok enerjik görünen bir insan bile aslında çok kıskanç kötü gözlü sinsinin biri olabilir. işte o dıştan göründüğü gibi olmayan insanlar, gözleriyle kötü enerji saçarlar bu da sizde olumsuzluk yaratır.

nazar kötü enerjidir yani nazar diye bir şey yoktur.
  • buiret  (05.12.18 17:48:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.