[]

Araba teybi ve MP3 sorunu..

Sorum bir adet Ford Fiesta (2014) ve bir adet Mac notebook içermekte.

Tüm müziklerim Mac'imde. Ya flash'e atıyorum, ya cd yazıyorum arabada dinlemek için.
Geçen hafta eski harddisk'imden bi dünya müzik attım Mac'e, bi kısmını da CD yaptım arabada dinlerim diye. Mp3 olarak yazdım, wav falan değil.

Fakat araba teybi tüm şarkıları okuduğu halde çalmadı. Yani ekranda görünüyor Track1 diye mesela, altta saniyeler ilerliyor görüyorum çalıyor, ama ses yok. (Başka CD'leri sorunsuz çalıyor)
Aynı şarkıları sonra flash'a attım, bu sefer de her şarkının ilk 20 saniyesini çalıyor, sonra "invalid format" diye kesip bi sonraki track'e geçiyor. Her şarkıda aynı şeyi yapıyor, 20 saniyeden fazla çalmıyor şarkıları. (Aynı flash disk'de 15-20 tane daha başka şarkı var, onlar çalıyor mis gibi.)

(Tüm dosyaları Mac'de sorunsuz çaldığımı söylememe gerek yok heralde)
Nedir abi bu teybin derdi? Deliriciyim.

 
flash diskin formati ntfs veya fat32 falan olmak zorundaysa ve mac onu kendi dosya formatinda bicimlendiriyorsa boyle bir sorunla karsilasiyor olabilirsiniz.

www.admfactory.com
  • lifeframe  (04.12.18 16:25:30) 
diski acik birakmis olabilir misin? finalize cd hesabi... vay be on sene evveline dondum bir anda. sourceforge’da burn var. onla yaz cd’leri.


  • alperz  (04.12.18 16:56:27) 
@lifeframe .. fakat dediğim gibi, flash'daki diğer tüm şarkılar sorunsuz çalıyor. onlar da daha önce Mac'den aktardığım şarkılar.


  • delimine  (04.12.18 19:21:51) 
@alperz ... bunu bilemedim, ben de yediyüz yıldır filan CD yazmamıştım. Mac CD biterken öyle bişey sormayınca (finalize filan), direkt çıkardıydım. Buna bi bakiyim.


  • delimine  (04.12.18 19:24:43) 
itunes ile dönüştürdüyseniz m4v gibi garip bir formatta kaydediyor mac şarkıları. muhtemelen araç da o formatı tanıyamıyor.


@lifeframe flash disk ntfs olamaz, mac ntfs e yazamazdı çünkü. disk formatıyla alakası yok.
  • osmanyueksel  (04.12.18 21:05:50) 
@osmanyueksel
Dönüştürmedim hiçbişeyle. dosyadan dosyaya "tut-sürükle" yaptım, itunes açmadım bile.
Zaten böyle bişey olsa bile, flash'a önceden aynı metodla attığım o 15-20 şarkı nasıl sorunsuz çalıyor? anlayamadım.
  • delimine  (04.12.18 21:13:09) 
Problem eski harddiskteki dosyaların biçimi ya da codeci vs olabilir mi?

Sorunsuz çalışan dosyalar ile sorunlu çalışan dosyaları iyice bir karşılaştırın, mutlaka bir farkları olmalı.
  • John Bloor  (05.12.18 09:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.