[]

Ortodonti uzmanlığı olmayan bir diş hekimi

Ortodonti tedavisi uygulayabilir mi? Uyguluyorum diyenden uzak mı durmak gerekir?




 
Bence uzak dur , kesinlikle uzman önemli bu işlerde.
Diş hekimi arkadaşım , ''Abi bu iş beni aşar ; sen uzmana git kafamız rahat olsun.'' demişti.

  • ketcapli dondurma  (04.12.18 15:02:11) 
direkt olarak o ortamdan uzaklaş. uzak dur. eşimin 20'lik dişi için sürekli gittiğimiz dişçi bu beni aşar çene cerrahına gitmen gerek demişti ve ayrıca uyarıda bulundu. o bölgede o kadar çok sinir var ki bu dişi çekerken ufacık bir hatada bir daha o bölgeyi hissedemeyebilirsin demişti ve hiç düşünmeden çene cerrahına gittik. bu işler şakaya gelecek işler değil. Ben çekerim diyen adam oldu ki çekemedi ve sonucunda bahsettiğim gibi bir etki oluştu. sonra ne yapacaksın. keşke mi diyeceksin?


  • draconas  (04.12.18 15:31:45) 
kesinlikle uzak dur, ben çok pişmanım. zamanına da parana da yazık.


  • tabirimekruh  (04.12.18 16:02:24) 
Ortodontistlerin bile buyuk bir cogunlugu kasap seviyesinde.

Onlari bile deli gibi arastirmadan gitmemen gerekiyor.
Egitim sistemi belli, yeterli dersi veren herkes diplona alabiliyor.
  • acemi  (04.12.18 17:17:25) 
arkadaşım ufak yerde ortodonti tedavisi yapan ama aslında ortodontist olmayan bir dişçiye yaptırdı bence hiç güzel olmadı. kendi de beğenmiyor ağzının tipi kaymış gibi. aman aman uzak dur.


  • ruh i tibbiye  (04.12.18 17:48:53) 
eğer uzmanlığı yok ama ortodontiden doktora yapmışsa sıkıntı yok, yaptırabilirsiniz.
yok eğer hiç alakası yoksa uzak durunuz.

  • neverlose  (04.12.18 19:18:42) 
diş hekimliği ülkemizde tırt açıkcası. Onbinlerce hasta binlerce hekim gördüm, üniversitelerdeki eğitim içler acısı. Belki 3 üniversite ortalama hekim yetiştiriyor gerisi boş beleş. Normal hekim nerede kaç yıl eğitim almış, kaç literatürden haberdar, kaç olguyla ilgilenmiş? Doktora yapan (dus öncesi) mezun dr sıfatlı ortodontistlerden bile sadece bazıları iyi şartlarda (kesinlikle yurtdışı eğitim ve tecrübesidir bahsim) deneyim kazanıp bunu uygulayabiliyorlar. Ortodonti birçok tıp dalından dahi karmaşık ve emek gerektiren bir daldır. Belki diş hekimliğinin her dalı için bu sözleri söyleyebilirim ama ortodontide edinilmesi gereken bilgi miktarı diğer herhsngi bir alt daldaki x 100 dür. Hepsini geçtim bir iki hekim hariç ortodonti malzemelerini; sarf ve kalıcı olmak üzere hakkıyla muayenesinde bulunduran normal hekim olması imkansızdır. Bura forum olsaydı hekimler beni taşlardı ama ortodontik tedavilerin %70 den fazla geri dönüşlüdür. Paranızın gitmesi belki telafi edilir ama sıradan bir diş hekimine giderseniz tipiniz sonsuza kadar kayabilir, zamanınız da cabası.


  • topkapiaksaray  (04.12.18 22:32:38) 
Bu arada ortodontiden doktora yapmissa da guvenmeyin. Benim disci oyle mesela, kendisi birak ortodontiyi tornavida versen vida sikamaz.


  • acemi  (05.12.18 09:00:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.