[]

Kpss tarih

Arkadaşlar, tarih bilgim çok kötü, nasıl çalışırsam kalıcı öğrenme olur? Çok detay soruyorlar.




 
Tüm konuları bitir ve sonrasında 3 kere tüm konuları 3-4gün içinde tekrar ederek sınava gir. Ben böyle yaptım. 2 yanlış geldi onda yorum sorularından:)
Bir kere konular bitince tümünü tekrar etmek 3-4 günümü alıyordu.
Bitiritken 3 soru bankası; tekrar ederken 1 soru bankası yeterli.
Bir de yazarak çalışıyorsan 1 defter al ama bir ünitenin anahtar kelimelerini yaz, konuyu 1 sayfaya sığdırarak özetle. Ben dikkatim dağılmasın diye yapıyordum. Dönüp o deftere bi daha bakmıyorum bile.
Ramazan yetgini de seversen konuyu çalışmadan dinle.
  • coca cola  (04.12.18 00:14:54 ~ 00:16:33) 
Bir tane konu anlatım kitabı alıyorsun. Benim Hocam güzel ama yeni baskısı çıktı mı bilmiyorum.
3-4 tane test kitabı alıyorsun.
www.youtube.com
İzliyorsun, kitaptan okuyorsun, iki kitaptan testleri çözüyorsun.
İzlediğin hocayla kitabını aldığın hoca farklı olsun.
Böyle gidiyorsun, konuların %60-70 i bittiğinde kenarda duran ellenmemiş test kitabını da çözmeye başlıyorsun. Bakıyorsun ne unutmuşsun, onları hızlıca tekrar ediyorsun.
Bu kadar.
Çok detay falan sormuyorlar aslında ama tarihin tek değerli görüldüğü sınav kpss olunca ve yer de biraz dar olunca kitaplarda, facebook sayfalarında falan soru diye 2. mehmet istanbul'u kuşatmaya giderken göz kırptığı rum kızın eniştesinin mesleği nedir tadında sorulara abanıyorlar.
Çalışılınca yapılmayacak şey değil, büyütmeyin bu kadar.
  • denek hayatım  (04.12.18 00:28:50) 
video izliyorsun, konu bitiyor 1 ya da 2 test kitabı çözüyorsun o konuyla alakalı. diğer videoya(konuya) geçiyorsun. yine 1 ya da 2 test çözüyorsun ancak bir tane de geçmiş konuya ait çözüyorsun, pekiştirmiş oluyorsun.

tüm ders bittiğinde(mümkün olduğunca hızlı bitir) bu sefer direkt tarih soru bankası ya da test yaprağı çözüyorsun. durmadan, aynı konuyu farklı farklı kitaplardan çalışmanın, birden fazla konu anlatımı okumanın mantığı yok. zaman kaybı. bol soru, mümkün olduğunca bol soru. gerekirse internetten eski soru bankalarının pdflerini bulup telefondan çöz kağıda yazarak.

not: çalışmaya, osmanlı kültür edebiyat dahil olmak üzere 2. mahmuttan itibaren başla. geri kalan yerden 3-4 soru geliyor ama en çok zaman kaybı orada oluyor.
  • blue eyes white dragon  (04.12.18 00:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.