[]

Dönük (oynak) dirsek

Selam duyuru,

Geçen yoga dersinde el üzerinde bir duruş çalışırken,
hoca "bazılarınızın dirseklerinin iç tarafı dışarı dönük, onları içeri birbirlerine dönük olacak şekilde çevirsinler" dedi.

Bunlardan biri de benim. Baktım hakkaten kolumun iç tarafı birbirine bakacağına, dışarı yani karşıya bakıyor. Hemen hooop içeri çevirdim. Kendim de naaptığıma şaşırdım bi yandan. Vay be kardeşim insanın kendi hakkında bilmediği neler var.

Şimdi sorularım:
- Benim gibi oynak dirseklikler var mı aramızda:) Bir rahatsızlık vs yaşadınız mı bu yüzden?
- Bu durum avantaj mı yani iyi bişey mi yoksa ilerde falan sorun olur mu?
- Bu durum yogada ilerlemede avantaj mı yoksa engel olur mu?

Hayır hiç de esnek değil tersine kaskatı bir insanım, benim bu dirsek neden kendi kafasına göre takılıyor acaba:)

 
nasıl bir şey anlamadım. ss var mı?


  • diffarentiationation  (04.12.18 01:41:00) 
Hoca dirsek yerine omzuna yük binsin istemiş. Kol döner öyle. Normal


  • Delay Fuze  (04.12.18 02:21:57) 
Benim kollarım da terse dönme potansiyeline sahip, bana da yoga hocası kollarımı hiçbir hareket için dümdüz tutmamam, hep hafif bükük kullanmam gerektiğini söylemişti; sonra ileride eklem problemleri yaşanıyormuş. Şimdi spor yaparken bir personal trainer ile birlikte çalışıyorum, dikkat ediyoruz buna ama bir dezavantajını görmedim.
(Benim kollarım çok uzun ama, sizin de öyle mi bilemedim.)

  • sopiro  (04.12.18 08:52:31) 
Benimki de böyle. Ben de herkesin öyle sanıyordum :) Hiçbir artısını veya eksisini de görmedim:D


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (04.12.18 09:09:04) 
@diffarent; ss yok ama şöyle bişi:
www.google.com.tr

Kedi duruşunda dirsekler dışarı bakıyor ya, benimkiler bacaklarıma bakıyor. Yani aynı zamanda sağ ve sol kollarımın iç tarafları birbirine bakması gerekirken, benimkiler yüzümün baktığı yere yani karşıya bakıyor.

Farkına varınca hemen hooop diye döndürüyorum dokunmadan.

Hocamız "her şey normal, süpersiniz" kıvamında tatlı olduğu için sorsam kesin normal diyecek ama ben kıllanmadım diil:)

@sopiro; evet benim de kollarım uzun ondan mı acep:)
  • su olsam ates olsam  (04.12.18 14:23:40) 
@delay fuze, yani herkeste mi öyle bilemedim. Diğerleri tekseferde normal yapıyor. Ben her seferinde tekrar döndürmek durumunda kalıyorum:D


  • su olsam ates olsam  (04.12.18 14:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.