[]

playstation oyununu dvdye yazmak

elimde bir adet playstation2 oyunu olan tekken tag tournament'in iso'su var. Yükleyen arkadaşın dediğine göre bu poweriso'ymuş ve hiçbir şey yapmadan cd'ye yazınca çalışıyormuş direkt.(kafama yatmadı ama neyse) Peki dedik 8x ile aheste aheste yazdık, ben bu cdyi oynatamam abi dedi playstation. Şimdi,

İndirdiğim torrent'te 3 tane dosya var, biri iso diğerleri oyunun resimleri falan. Bu 3 dosyayı da yazmak gerekir mi? Nero ile direkt divx yazar gibi yazıyorum orada mı problem var? Dvdnin ismine bir şey yazmak gerekir mi? Iso'yu isobuster'la açıp çıkan dosyaları mı dvd'ye yazmak gerekir? Ne yapmak gerekir delirmeden? (çok dummy question oldu biliyorum ama kıl oldum burada iki saattir.)


 
oyunun orijinali cd-rom ise sanirim dvd'ye cekince cali$miyor. bir defa denedim hatta. bu arada iso dosyasi direk oyle veri yazar gibi yazdirilinca cali$miyor. iki yol var, iso dosyasinin icindeki dosyalari alip bir yere kopyalamak. daha sonra normal data disk olarak yazmak. diger yol ise daha kolay, nero'da yine iso dosyasini direk yazmak isteyince "bu bir iso yani image dosyasi hem$ehrim. oyle direk atma, ben sana cd-rom olarak cekeyim cillop olsun" diye teklif ediyor. oyle yazmak gerek. veya $aapin, nero express'te disk kalibi veya kayitli tasariyi yazdirin diyor. oyle yapin. bu arada diger resimleri falan yazdirmaya gerek yok tabi :) hatta yazdirmayin. yazik etmeyin gul gibi bo$ medyaya. cali$maz sanirim zaten oyle. dvd ismi de "bildigim kadariyla" onemli degil.

edit: bi de 8x pek aheste gibi gelmedi bana yahu :) ben 2.4x ile yazdiriyorum. acaba bende mi bir sorun var, bilemedim.
  • katafalk  (18.09.07 20:00:19) 
iso dosyasına divx muamelesi yapılmayacak :) sürükle bırak şeklinde yazmayacaksınız.

nero expressi açın
"image,project,copy"/"disc image or saved project"
dedikten sonra çıkan dosya seçme penceresinden ilgili iso dosyasını seçin gerisi next next...
  • kimlanbu  (18.09.07 20:05:27) 
boş cd'm yok bu arada, oyunun boyutu da cd'ye sığacak kadar. görünüşe göre dvd'ye yazsam olmayacak yine? duyuruda ağız(el?) alışkanlığından cd demişim hep.


  • colg fusion  (18.09.07 20:13:43) 
cd iso sunu dvd ye yazamazsın zaten cd ister. dvd iso olsa dvd ister. oyle de kıl.


  • bryan fury  (18.09.07 23:13:35) 
Ben de bi soru sorsam hazır alakalı bir soru sorulmuş? Bendeki bi iso ps2 oyununu direkt dvd'ye atmıştım daha sonra çekerim doğru düzgün diye. Nasıl dvd'den dvd'ye çekebilirim iso'yu oyun çalışacak şekilde ps2'de? Ben de daha önce hiç iso falan yazdırmadım: )


  • colonizer  (19.09.07 05:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.