[]

Üniversitesi disiplin kurulu- Whatsapp

Üniversite bölümünde resmî olmayan bir whatsapp grubumuz var, bu grupta bölümle ilgili konuşulan bazı mevzular olmuştu hocalarla ilgili.

Bu mevzularla alakalı bizi disipline vermeyi düşündüklerini söyledi bir grup öğretim görevlisi. Gayri resmi bir yerde geçen muhabbetten bizi disiplin kuruluna vermeye hakları var mı?


 
Var.


  • acemi  (03.12.18 20:50:00) 
önce sizin yazdığınızı ispatlamları gerekecek :)


  • helenart  (03.12.18 21:09:23) 
sınıf gruplarında bazı şerefsiz insanlar vardır, birileri hocaları kötülemeye başladı mı ss alıp şikayet eder bunlar. umarım ciddi bir şeyler yazmamışsınızdır.
cevap olarak savcılıkta whatsapp delil olarak geçiyor, burada da geçer diye düşünüyorum.

  • neverlose  (03.12.18 21:16:22) 
Üniversite dışında olduğu için disiplin olmaması gerekiyor mantıken. Şöyle bak olaya hocanı dışarıda dövsen polise şikayet eder ama bu üniversiteyi bağlamaz.

Ama ciddi takar hocalar o ayri
  • empedokles  (03.12.18 21:23:52) 
Tabii ki işlem yapabilirler. Öğrenciler okul dışındaki davranışlarından sorumlu olmadıklarını sansalar da, tamamen sorumlular. Disiplin yönetmeliğinin ilgili maddesinde açıkça belirtilmiştir.

Madde 6 - d) Yükseköğretim kurumu personelinin, kurum içinde ya da dışında, şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak,

Cezası da 1 haftadan 1 aya kadar uzaklaştırma. En üst sınırdan vereceklerdir. Ekran görüntüleri de delil olarak yeterlidir. Disiplin yönetmeliğini ekte görebilirsiniz.

www.yok.gov.tr
  • opucuk baligi  (03.12.18 21:40:48) 
Riskli


  • baldan kaymak  (03.12.18 21:46:57) 
belki, kuzenim yazmis, diyerek yirtabilirsiniz, ceza verseler dahi mahkeme ile iptal etme sansiniz var ama hukukcular bilir bu yollari.


  • gezegen olan pluton  (03.12.18 22:04:33) 
Bu ne lan. Öğrencilik ne kadar kötü bi şey ya. Allahın amele hocalarının havasından geçilmiyo. İki kelime ettin diye disipline veriliyorsun. Şaka gibi. Ondan sonra bu çocuklar niye mal... mal olur tabi


  • Delay Fuze  (03.12.18 23:15:56) 
Sevmedigim biri komplo kurmus, baska arkadasini benim ismimle kaydetmis ve kufur yazmis dersin


  • imelih  (04.12.18 02:40:32 ~ 02:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.