[]

avukatı ispiyonlama.. sorum gene avukatlara

bildiğim bir avukat yasal olmayan adres bulma programlarından birini kullanıyor, bu konuda açılmış bir dava da vardı, hatta programı yapan ve kullanan bir kç kişi de tutuklanmıştı.
şimdi ben bu programı kullanan avukat hakkında da suç duyurusunda bulunacağım, ama nasıl yapacağıma karar veremedim, sizce ne yapayım ki, bu avukatın ofisi aransın ve bilgisayarındaki bu program ele geçirilsin.. bilindiği gibi, avukatların ofisinin aranması çok zor oluyor, bu durumda savcıyı nası ikna etmeliyim? ne gibi kanıtlar öne sürmeliyim? istanbul barosunun bu konuda bir çalışması falan var mı?



 
avukatın ofisinin, bulunduğu aracın ya da evinin aranması normal vatandaşınki kadar kolay olmuyor. talebi yapan cumhuriyet savcısı, kolluk kuvveti ve baro tarafından görevlendirilmiş avukatın hazır bulunması gerekiyor. cmk'da bununla ilgili madde olması lazım.

yani korsan yazılım için suç duyurusunda bulunursanız zor olur gibi. yine de bsa ile görüşün.
  • nargile  (18.03.10 15:24:18 ~ 19.03.10 10:46:06) 
bsa karısmaz. mikrosoft yok, adobe yok para yok gelmezler bile oraya

bilisimsuclari.iem.gov.tr
  • gilbertus albans  (18.03.10 15:39:21) 
AVUKAT BÜROLARINDA ARAMA, ELKOYMA VE POSTADA ELKOYMA

Madde 130 - (1) Avukat büroları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısının denetiminde aranabilir. Baro başkanı veya onu temsil eden bir avukat aramada hazır bulundurulur.

(2) Arama sonucu elkonulmasına karar verilen şeyler bakımından bürosunda arama yapılan avukat, baro başkanı veya onu temsil eden avukat, bunların avukat ile müvekkili arasındaki meslekî ilişkiye ait olduğunu öne sürerek karşı koyduğunda, bu şey ayrı bir zarf veya paket içerisine konularak hazır bulunanlarca mühürlenir ve bu konuda gerekli kararı vermesi, soruşturma evresinde sulh ceza hâkiminden, kovuşturma evresinde hâkim veya mahkemeden istenir. Yetkili hâkim elkonulan şeyin avukatla müvekkili arasındaki meslekî ilişkiye ait olduğunu saptadığında, elkonulan şey derhâl avukata iade edilir ve yapılan işlemi belirten tutanaklar ortadan kaldırılır. Bu fıkrada öngörülen kararlar, yirmidört saat içinde verilir.

(3) Postada elkoyma durumunda bürosunda arama yapılan avukat veya baro başkanı veya onu temsil eden avukatın karşı koyması üzerine ikinci fıkrada belirtilen usuller uygulanır.

---

Üç değil tek temsilci yeterliymiş. Tabii mahkeme kararı ve cumhuriyet savcısının eşiliğinde.
  • nargile  (18.03.10 15:45:28) 
korsan yazılım değil, söz konusu adres bulma programları zaten yasal bir program değil. kişisel bilgilerin gizliliği ile alakalı bir durum söz konusu.


  • de jure  (18.03.10 15:45:35) 
"adres bulma programı" ndan kastınız nedir acaba? bu tc kimlik numarasından seçmen kütüğünü çıkaran yazılımdan mı bahsediyorsunuz?


  • nargile  (18.03.10 15:59:05) 
evet onlardan bahsediyorum ama sadece seçmen kütüğü değil, bu yazılımların tramerle falan da bağlantısı olabiliyor bazen.


  • de jure  (18.03.10 20:03:24) 
avukatların görevleriyle ilgili işlediği suçlardan ötürü adalet bakanlığı'ndan izin alınması gerekiyor.asıl şikayetten önce bir ön araştırmadan geçip adalet bakanlığı'na soruluyor.siz şikayet ettikten sonra, daha arama ve el koyma işlemine başlanmadan, adalet bakanlığı izin vermeden, emin olun şikayet edeceğiniz avukatın bu işten haberi olacaktır.ondan sonra da olan olur, size hem suç uydurma suçundan dönerler hem de hukuk davası açıp tazminat isterler.iyi ölçüp iyi tartın, kamu görevi gören birisini şikayet etmek basit bir iş değil.


  • devourthedamned  (18.03.10 22:17:59) 
sorum avukatlara demişsiniz de avukatlar neden yardımcı olsunlar size? zaten çoğu avukat bu programları kullanıyor, kullanmasa iş yapamazlar bilhassa icra çalışan avukatlar.


  • loser blueser  (14.03.18 22:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.