[]

Arac yarim acikken(??) yanan uyari isiklari neden arac calisinca gidiyor?

Motor calismiyorken arabayi yarim actigimizda (ignition durumu - sunun turkcesi nedir bilen biri soylesin lutfen bi bulamadim sacma sapan tanim yapiyorum yarim acik nedir) yag oldugunu dusundugum bir isik ve check engine isiklari yaniyor.

Arabayi tamamen calistirdigimda bu ikisi de gidiyor. Gecen yag kontrolu yaptirdim, zaten minimum 1000 mil daha gideri varmis. Aku'de falan da problem yokmus.

Neyse ODB II Scanner aldim, onunla kontrol ettigimde de herhangi bir problem yok gozukuyor arabada. No Codes diyor tarama islemi bitince.

Ignition'da yag ve check engine isiklari neden yaniyor o zaman?? Fikri olan var mi? Onlar da Aku isigi gibi hep yaniyor mu ignition'dayken?

 
caps olsa daha net cvap verirdim ama normal yanmaları motora elektrik gidiyor ama sensörler motor dönmediğinden sıkıntı gibi hissediyor.


  • basond  (02.12.18 21:13:55) 
Lamba patlak mi degil mi anla diye yaniyor, digerleri de cok az yanip soner onu amaci da ayni ama ikisi cok onemli oldugu icin yanik kaliyor.

Bazi vatam hainleri o lambalari bilerek patlatiyor, ikinci el alirken yandiklarina dikkat etmek lazim.
  • acemi  (02.12.18 21:14:51) 
Arabanin ecu su o anda sensorleri okuyor. Oradan gelen bilgilere gore bi problem var mi/yok mu bakiyor.

Dizellerde kizdirma bujisinide o anda calistiriyor misal. Dizel dedigimiz yakit daha kati oldugu icin donabiliyor kisin. Hatta youtubede denk gelmissinizdir; cok soguk havada cold start yaparken kontagi bi iki kez acip kaparlar.
  • bir3iki7  (02.12.18 21:16:34) 
Birazdan caps alip geleyim emin olalim. Araba her an yolda birakacak diye korkarak biniyorum sirf bu yuzden :)

@acemi, benim aracta da silmisler mi gercekten problem yok mu diye bahsettigim ODB II zamazingosundan aldim. No Codes dedigi icin silmemisler diye anliyorum.
  • elon  (02.12.18 21:27:33) 
Obd2ye gerek yoktu ama aldigin iyi olmus birgun ise yarar.
ben her ay siliyorum arizalari. Ota boka isik yakiyor benim araba.

Ilk actiiginda 10 tane falan isik yanar, biz calisiyoruz demek bu. Ayni zamanda arabanin bilgisayari kendini baslatiyor. Hepsine elektrik gonderip kontrol ediyor.
Sonra hepsi soner yag lambasi ile motor ariza isigi acik kalir.

Arabayi calistirdiginda onlar da soner, sonmezse zictin zaten.

Renolarda o islem esnasinda test mi oyle bisey yaziyor. O daha mantikli.
  • acemi  (02.12.18 21:40:24) 
Test yazmasi cidden daha mantikliymis, boylesi benim gibi bilmeyen n00b'lar icin gereksiz kafa karistiriyor ilk basta.

Caps'e gerek yok o zaman yeterince aciklayici oldu tesekkurler herkese.
  • elon  (02.12.18 21:48:49) 
hic bir sorun yok. o isiklar nerdeyse bilgisayarli butun araclarda yanar. sallamis gibi olmiyim ama 30-40 senedir her aracta yanar.

yarim acik arabada motor, yag ve fren isiklarinin yanmasi isiklarin calistigi o bolumlerdeki sensorlere elektrik gittigini gosteriyor. boylece araba calisirken o bolumlerde sorun oldugunda yanacagini biliyorsunuz.

eger yarim acik arabadaki isiklar ile kullandiginiz siradaki isiklar ayni ise o zaman sorun var demektir.

obd II de cok lazim olabilir ilerde. faydali.
  • tanaka  (03.12.18 06:50:25) 
64 vosvosta bile yanıyor :)


  • mirty  (03.12.18 08:10:31) 
Yağ ve engine check ışığı yağ pompası çalışmadığı için ve yağ basıncı düşük olduğu için yanıyor. Motor çalışmaya başladığında yağ pompası da çalışacak ve o ışıklar sönecek.

Aynı esnada alternatör çalışmadığı için akü şarj ışığının da yanması gerekiyor.
  • zombi  (03.12.18 10:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.