[]

Drone'lar ne oldu da birden popülerleşti?

yani çok basit bir mekanizma, 90 larda yapılamaz mıydı ki?

Pil ve motor teknolojisinin gelişmesi derseniz anlarım.


 
Kamera.


  • fever  (01.12.18 17:47:58) 
Tek sebebi var, jiroskop entegresi kuculdu ve ucuzladi.

N95 telefonu hatirla ondan once hic su terazisi gordun mu bir programin ya da aletin icinde.

Goremezsin.
N95 2007 yilinda elimize gecince buyulenmistik bu olaya.
Hatta muhendislik dekani da dumur olmustu.
telefon sahibini yaz okuluna birakip parasiyla n95 almisti.
Akilli adamdi.

Sonra bizim robota o entegreyi takalim dedik, 100 dolar falandi oturduk yerimize.
Tabi onu kontrol edecek kart falan da pahaliydi.
Cukunduruk robot nerden baksan 200 dolara mal oluyordu. Drone'a girsek hic gucumuz yetmeyecekti.
Kumandalar zaten pahali.


Simdi en kazik yerde bile jiroskop perakende fiyati 16tl.
Evde drone yapayim desen 2 gunde yaparsin.
  • acemi  (01.12.18 17:55:32) 
Öncelikle droneların en önemli özelliği ne kamera ne pil ne de motor teknolojisi, droneları sınıflandırırken barındırdığı teknolojiye bakmak lazım eğer drone derken oyuncak mağazalarında satılan 300 liralık pırpırlardan bahsediyorsan onlar drone değil bildiğin çöp.

DJI için konuşalım ki DJI bu işin kralıdır, en büyük etken çekim mesafesidir, bugün en popüler ürünü olan DJI Mavic serisi 7 Km'lik çekim mesafesi ile efsaneler yaratmaktadır ve neredeyse sıfır lag ile sana kesintisiz HD görüntü ve hassas kontrol sağlar. Üzerindeki yüksek çözünürlüklü kamera müthiş bir gyro stabilizer barındırıyor ve neredeyse sinema kalitesinde çekim yapabiliyorsun, bu aleti 1400m rakımlı dağın tepesinden 5 km mesafedeki deniz kenarına indirmişliğim var ki çekilen görüntüyü tvye at belgesel diye izle.

Bir diğer konu ise geliştirilmiş pal teknolojisi, daha sessiz daha uzun süre havada kalmanı sağlıyor bu teknoloji, DJI Mavic Pro 25 dakikanın üzerinde havada kalabiliyor ki bu süre bir uçuş keyfi için yetiyor da artıyor bile.

Diğer bir konu ise kullanım kolaylığı, rüzgarlı bir havada bile drone kalktığı yerde sabit durabiliyor youtube'daki inceleme vidolarını incelersen rüzgar testlerindeki başarısını görebilirsin, ayrıca bir aptalın bile kazasız belasız kalkış uçuş ve iniş yapabilmesini sağlayan uçuş kontrolorü de yazılımsal olarak aletin dengeli şekilde uçmasını sağlıyor yani öyle 300 liralık aletler gibi havada düzgün durması için ekstra çaba sarfetmiyorsun.

Yani özetle drone'lar yaygınlaştı çünkü uçurması artık çok kolay ve ahmak olmadığın sürece kırıma uğramıyor, helikopterler öyle değildi bu gözler ilk uçuş denemesinde parçalanan çok heli gördü, sonrası hüzün.
  • solo  (02.12.18 00:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.