[]

İki kediyi birbirine alıştırma

Ablamın kedisi (ki aynı zamanda bizim kedimizin babası) 3 günlüğüne bizde kalacak. Az önce eve getirdim, ikisi de birbirini gördükleri anda tislamaya, tuhaf tuhaf sesler çıkartmaya başladılar. Bizim kedimizi odasına kapattım, diğeri evi geziyor şu anda. Daha önceden alışkın kediler esasinda ama 5-6 aydır görmüyorlar birbirini hiç. İkisi de kısır, erkek; bizimki 1.5 yaşında, babası 3.

Bu ikisini ben nasıl sakince karşılaştırırim? Şaşırdım zira hoplaya zıplaya beraber oyun oynayan, normalde de sakin olan kedilerdir. Böyle tepki vereceklerini düşünmemiştim.

Teşekkür ederim simdiden herkese.

 
iki kediden biri diğerine boyun eğmediği sürece alışmaları zor olur ama birlikte oldukları zaman ödül maması falan vermek belki bir nebze kolaylaştırabilir.


  • re noreno  (30.11.18 13:55:37) 
Belirli bir odada tutacaksınız bir süre. Birinin kokusunu diğerinin kabullenmesi gerek falan. Fakat evde dolaşması gereken evin sahibi olan kedi. Çünkü orası onun alanı. O kabul edecek diğerini kendi alanına. Yerleri değiştirin yani. Birinin yattığı bir yastığı diğerinin yanına, ötekine de ne bileyim oyuncağını falan verin. Kokulara bir alışsınlar. Biraz zaman geçince sizin gözetiminizde yan yana koyun. Biraz kavga edecekler bu arada. Yani hiç dokunmasınlar birbirlerine kısmı biraz zor. O yüzden iki kedinin de tırnakları kesili olsun. Birbirlerine ciddi zararlar veremesinler siz araya girene kadar. Birbirlerine kenetlenmelerine izin vermeyin. Buluşma kısmında herhangi birinin hareketini kısıtlamayın ama arada durun. Eğer birinin hareketlerini kısıtlayacak şekilde tutarsanız, öteki bunu fark edip kesin dalar diğerine. :)

Ekleme: Birbirlerine dalacakları an, tam göz bebeklerinin bir anda iyice büyüdüğü an olacak. Oradan hareketle araya girmeniz daha kolay olabilir. Sırt iyice kabaracak ondan hemen önce. Bir de bir tanesi, geri geri adım atıyorsa, kavgadan hemen önce, o muhtemelen kavga etseler kaybedecek olan. O misafir kediyse iyi. Ama diğeriyse, işte o zaman 3 gün ortalığın durulması için yeterli olmayabilir.
  • windowsguvenlikduvari  (30.11.18 14:00:27 ~ 14:04:59) 
Üç gün için özel çabaya gerek yok. Alismiyorlarsa ayrı takılsınlar.


  • herhaltibiliyoring  (30.11.18 14:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.