[]

Raspberry Pi Ekran Klavyesi

Evde klavye yok Laptop kullandığımız için. Arkadaş raspberry pi getirdi, Chromecast yapacağız. Kurduk raspbian ama mouse var klavye yok.

Soru 1. Ekran Klavyesi çıkartmanın klavyesiz bir yöntemi var mı?
Soru 2. Yoksa raspbian'ı laptopta virtual machine olarak çalıştırıp ekran klavyesi kurmanın bir yolu var mı?

Teşekkürler.

 
vnc ile baska bir bilgisayardan uzaktan baglanti kurabilirsin.

modeme direkt bagladiysan ip numarasini ogren raspberry'nin. daha sonra putty kur bilgisayarina. putty'den ssh ile baglanti kur. giris yaptiktan sonra vncserver yaz. daha sonra vncviewer yukle bilgisayarina. sonra da vncviewer'dan gene raspberry'nin ip'siyle baglan. pc'nin mouse ve klavyesiyle kullanabilirsin.

tabii pc'nin de ayni local network'te olmasi lazim.
  • seksli harf  (29.11.18 19:32:05 ~ 19:32:25) 
Modem uzakta, alet biraz sıkıntılı bir konumda. O nedenle zaten:)
Direkt sd kart üstüne dosya atmanın bir yolu yok mudur? O dosyadan kurulum yapayım raspberry ye?

  • bos gezenin bos ustasi  (29.11.18 19:38:18) 
direkt lan ile pc'ne de baglayip ayni dedigim seyleri yapabilirsin. modeme bagliysa isin daha olay oluyor ondan dedim. pcýe direkt taktiginda cihazin ip'sine bulmak biraz sikintili. muhtemelen 169. la baslayan ip verecek ip.

surekli erismen gerekecekse statik ip de verebilirsin rp'ye. tabii ilk erisimden sonra.

bu arada uzakta derken farkli modemler falansa port yonlendirerek internet uzerinden de baglati saglayabilirsin bundan once port forward'i bir arastir. ayarlarken dikkatli olmak lazim linux tabanli bir cihaz baglayacagindan guvenlik sebebiyle.
  • seksli harf  (29.11.18 19:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.