[]

iş yeri hukuksal konuda, işten çıkarma?

özel sektörde çalışıyorum. patronlarla çalışıyoruz. 15-20 kişilik bir iş yeri.
ben patrondan sonra gelen yetkili sayılırım. bir de bizim altımızda çalışan, üretim depo gibi yerlerde çalışan çalışanlar var.

bugün çalışanlardan birine iş verdim. geri geldiğinde işi benim dediğim gibi yapmayıp, o yok bu varr dedim ya ya tarzında konuştu.
Ben de her zaman aramızdaki konuşma tarzında ahmetttttt! (kişinin adı değil ahmet olsun) dedim biraz sesimi yükselterek ama bağırma değil.

sonra bu birden bana dayılanmaya başladı. ortam da yemekhane. herkes yemekhanede. patronlar yok sadece.
masaya vurdu ayağa kalktı, yapsana lan. bilmem ne falan filan diyip. kalktı yerinden üzerime yürüdü. tam dibime kadar geldi ama temas yok.
ben de bana mı yetiyor gücün dedim. bana mı dayılanabiliyorsun sadece dedim. çünkü başkaları bunun azına ediyor afedersiniz.
ben sana dokundum du vurdum mu gibi bişe söyledi. sinirden hatırlamıyorum.
ben dokunamazsın zaten gibi şeyler dedim. heralde o arada birileri girdi araya ben arkamı döndüm.
sanırım kavga çıkarıp tazminatını alıp kovulmak istiyorsun ama ben bunu yemeyeceğim haberin olsun falan gibi konuşma oldu

Ayrıca bütün bunlar kamerada kayıtlı.

soruya gelirsek; internetten okuduğuma göre bu kişinin tazminatsız sözleşmesini fesedebiliyoruz. ama doğru mudur şimdiden öğrenmek istedim.

patron zaten avukata danışacaktır öyle bir durumda ama yarın patron geldiğinde hepimizle konuşacak ve bana ne istediğimi soracak? bunları bilmem gerekiyor.

not: iş yerindeki yetkim o şahsa iş vermeyi emrediyor. çeşitli işler veriliyor ve ben bunu ona yaptırmakla yükümlüyüm. çoğunlukla üretimde özel bir iş yükü çıktığında kendisyle konuşuyorum ve yapması gerektiği söylüyorum falan.
bu bana hep ona yükleniyor muşum da bilmem neymiş diyip lanlu lunlu bağırdı. benim tek hakaretim kendisine terbiyesi demek.

bu konuda bilgisi olan bilgi verirse sevinirim. tazminatsız iş akdini fesedebiliyor muyuz?

 
sadece bu olay tazminatsız işten çıkarmaya sebep olmaz. iş kanununda haklı fesih nedenleri diye araştırın ya da avukata sorun ama avukat da aynı şeyi söyleyecektir. usulüne uygun, tamamen haklı bir şekilde fesih için kabaca tutanak tutmanız, savunmasını almanız, yazılı uyarı yapmanız, tekrar ederse ücret kesme cezası uygulamanız gerekir. bunları yapmadan işten atmanız için yemekhanede üstünüze yürümesinden daha ciddi şeyler yapması gerekiyor. mevcut durum ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri başlığı altında incelenebilir. ancak bu başlıktaki maddeler çok net değil ve bu sebeple aleni uygunluk gerekir haklı fesih için.

en mantıklısı patronun avukata danışması ama o avukatın da iş davaları konusunda belli tecrübesi olsa iyi olur.
  • Bruce  (29.11.18 17:43:14) 
öylr pat diye çıkaramazsınız. önce yazılı ifadesini alacakısnız sonra pozisyon değişikliğine fln gideceksiniz. ha çıkarırsınız dava sürer de sürer

kıstas şu ; bu yaptığı hareket sürekli mi oluyor ? ilk defa mı oldu ? belki o gün çok kötü bir şey yaşadı ? bu yaptığını haklı çıkarmaz ama bir kere olduysa şans verilebilir

patron herkesi toplasın, sizi işaret edşp benden sonra o gelir, ona yapılan saygıszlık bana yapılmıştır kapının önünd ebulursunuzndiye göz korkutsun
  • oscar  (29.11.18 20:13:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.