[]

acil kısırlaştırma sorusu

merhabalar, direkt konuya giriyorum. 9 aylık erkek kedimiz var deli dumrul-köroğlu karışımı bir şey. kızgınlık döneminde. mizaç olarak da biraz atik ve hırçın bir kedidir kendisi. niyetimiz en az bir yaşına kadar beklemekti lakin koku bırakmalar, her yere işemeler derdimiz değil de arkadaşlar bu delirdi bize saldırıp duruyor hani öyle ısırma filan değil gerçekten saldırı boyutunda. bacağımın, kolumun fotoğrafını atabilmek isterdim size, en son kediyi fırlatıp kendimi başka bir odaya kitlemekte buldum çareyi.

erkek kedilerde erken kısırlaştırma ileride idrar yolları problemi görülme riskini arttırabiliyor biliyorum lakin biz bununla bu şekilde 1-2 ay daha yaşayamayız zira ben az önce gerçekten canıma korktum. napacağız, sakinleştirecek bir şeyler var mıdır bu çocuğu ya da bugün-yarın kısırlaştırsak çok mu kötülük etmiş oluruz?

bilenden edenden, tecrübesi olandan bir çare yolu lütfen.

 
Bizim kedimiz de hırçın bir kedi. 2 ay önce veterinerde 1 hafta kalması gerekti. O zaman başa çıkamadılar bizi arayıp sakinleştiren bir tasma var ondan takabilir miyiz dediler? Kedi otlu sanırım tasma, orda onlara baya iyi gelmiş. Eve gelir gelmez çıkardık o yüzden benim gözlemleyecek vaktim olmadı.

İsterseniz bir bakın. Rengi yeşildi ve kokusu kötüydü. 45 liraydı diye hatırlıyorum.
  • legolasin son oku  (29.11.18 12:38:45) 
Mobildeyim editleyemiyorum. Erken kısırlaştırmak istemiyorsanız bu tasmayla biraz belki idare edebilirsiniz diye yazdım.

Benim kedimin idrar yollarıyla ilgili çok büyük sorunları var ve hiçbir zaman kesin bir tedavisi olamadı. Sebebi için net bir şey söyleyemiyorlar ama dediğiniz gibi erken kısırlaştırmadan şüpheleniyorlar. 10-11 aylıktı kısırlaştırdığımızda. Sebebi bu değildir belki ama yine de olabildiğince beklemek mantıklı gibi geliyor bana.
  • legolasin son oku  (29.11.18 12:43:38) 
hormon iğnesi yaptırarak sakinleştirebilirsiniz. kısırlaştırana kadar idare eder sizi.


  • artci sarsinti  (29.11.18 13:29:04) 
düzenli kontrole götürürseniz idrar yolu enfeksiyonu riski azalır. kısırlaştırılan kediler şişmanlamaya müsaittir, onun için de kısırlaştırılmış kediler için üretilen mamalardan kullanabilirsiniz. kısırlaştırma yalnızca hırçınlığı almak için yapılmıyor, kedileri o bölgelerde meydana gelebilecek kanserlerden koruyor. erkek kedilerimi iyi ki kısırlaştırmışım.


  • nice tnetennba  (29.11.18 13:34:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.