[]

internetten alınan ürün iadesi

selamlar
yukko.com sitesinden lg marka buzdolabı aldık. sitede 499 litre yazıyordu, brüt olduğu yazmıyordu. bu brüt rakammış gelen dolap küçüktü ama kurulum yapıldıktan sonra fark edildi. koşulsuz iade var mı gerçekten yoksa o kadar da değil mi dersiniz? firmayı aradım kurulum yapılmış ürünü iade alamayız dedi. bunla ilgili yapacak bir şey var mı?

not: baal'in yazdığını tekrar okuyun sonra yine savunacaksanız savunun. dik koyup üstüne otursun falan mı yardım etmeye çalışmak? kalsın.

 
14 gün iade şansınız var tabi ki. Paketleyip gönderin. Satıcı dik koyup üzerine otursun. Ya da bilmiyorum başka birine sıfır olarak satsın. O alan da kullanılmış ürün aldığını farkedince sözlükte rezalet başlığı açsın. Gerçekten bir mağazaya gidip kontrol etseniz daha az hata payı olurdu her şeyin. Sırf bu tip durumlar sebebiyle artık telefon ve tv iadesinde firmalar kişiselleştirilmiş ürün deyip hakem heyetlerinde haklı çıkmaya başladılar. Bence bi 10 gün falan iyice kullanıp öyle gönderin. Daha kanser garantili olsun.


  • baal  (29.11.18 11:27:14) 
bizim bakmak aklımıza gelmemişti senin nasıl geldi hayret. zeka böyle bir şey işte


  • prasinos  (29.11.18 11:33:44) 
öncelikle internetten alınan her ürün için koşulsuz iade 14 gün geçerli. Ancak siz kurulumu yapmışsınız dolayısıyla kullanmışsınız. Bu durumda iade geçerli olur mu emin değilim. size geldiği haline eksiksiz getirip iade prosedürüne göre geri gönderip şansınızı deneyebilirsiniz.

Duyuruya yanıt veren kişilere böyle bir üslupla cevap vermekte hoş değil, @baal yardım etmek istemiş belli ki. iğnelemeye gerek yok.
  • ayin yazari  (29.11.18 13:58:54) 
Cayma hakkının istisnaları

Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

a) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

b) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

c) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Malın tesliminden sonra ambalajın açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

d) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

görüş: iade talebinde bulunmalısınız. 14 gün içinde iade alınmazsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Fakat düşük bir ihtimal olmakla birlikte yukarıda vermiş olduğum yönetmelik maddesinin c bendi uyarınca talebinizin kabul edilmemesi mümkün.

bu arada @ayin yazari +1. size yardımcı olmaya çalışan yazarlara bu şekilde cevap vermeniz hoş değil.
  • kosteklisaat  (29.11.18 15:50:55 ~ 15:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.