[]

multecilik

arkadaslar bir insan multeci olarak bir ulkeye basvurdu diyelim, ama basvurusu butun sureclerden sonra reddedildi ve ulkesine gonderildi diyelim.

1- bu durumdan kendi ulkesinin haberi oluyor mu? sonra kendi ulkesinde de hayat zindana donmesin?
2- bu kisi diger ulkelere okumaya, gezmeye veya yasal kalici gocmenlige basvurmasinda sikinti oluyor mu? yani vize alirken bir nevi dunya capinda mimlenmis oluyor mu? yoksa o iltica basvurusu tamamen gizli mi birakiliyor basvuruyu alan ulke tarafindan?

 
bu durumdan kendi ulkesinin haberi oluyor mu?
tabi oluyor. çünkü deport evrağıyla gönderiyorlar. havaalanında direkt askere alıyorlardı eskiden..şimdi de emniyette misafir (!) ediyorlar. yalnız hiç ilticası reddedilen kadına denk gelmediğimi fark ettim şimdi. kadınları ne yapıyorlar bilmiyorum.
2- bilmiyorum. çünkü zaten epeyce bir süredir AB türkiyeden kimseyi kolay kolay almadığı için ilticacılar iltica işlemleri bitene kadar çoluğa çocuğa karışıyor...sonra evlilik/çocuk oturumu alıyor onu alınca işi gücü legal olarak hallediyor. yoksa onlar da biliyor reddedileceklerini. yani ben ilticaya başvurup oturup kuzu kuzu mahkeme sonucu bekleyen daha görmedim.

AB dışında bilmiyorum.
  • niye ama  (29.11.18 00:17:24) 
Her ülkeyi bilmem de bazı ülkelerde o iltica başvurusu hemen sonuçlanmıyor 3-5 ay sürüyor hatta. Misafirhanelere alıyorlar seni ekmek elden su gölden yatıp kalkıyorsun. Olur da reddedilirsen sana süre veriyorlar. Efendi efendi kendi iradenle ülkeyi bilet alarak terk edince deport yemiyorsun. Deport başka, başvurunun reddi başka.


  • bos gezenin bos ustasi  (29.11.18 02:13:15) 
2- iltica basvurusu yaptigin ulkeden, avrupa ise Schengen, tekrar vize alman zorlasir tabi. cunku senin oraya yerlesme gibi bir niyetin oldugunu biliyorlar artik. vize vermekteki birincil amac da "bu kisi isi bitince ulkesine geri donecek mi" sorusuna cevap vermek oldugundan kolay kolay ol ulkeden tekrar vize alamazsin. diger ulke basvurularini cok etkileyecegini zannetmiyorum.


  • crucio  (29.11.18 02:32:03) 
Bahsettiğin yöntemi bir avrupa ülkesinde deneyen bir arkadaş var, incelemeni öneririm: forum.paticik.com


  • roket adam  (29.11.18 10:06:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.