[]

Aşırı iç sıkıntısı

5 ay içinde 20 kilo aldım.
Bağlı bulunduğum derneklerde çeşitli problemler yaşıyorum.
Bugün hakkımda bir dava olumsuz sonuçlandı. Aşırı içim sıkılıyor nasıl aşabilirim bu sıkıntıları tek tek yazsam tek tek üzerine mi gitsem siz sıra ile mi yapıyorsunuz?


 
İnançlıysanız İnşirah suresini okuyunuz.
Aldığınız 20 kiloyu vermek için bir an önce spora başlayınız.

  • adwokat  (28.11.18 23:54:32) 
Alkol


  • zxcd  (28.11.18 23:58:18) 
Tek tek gitmek daha iyi olur


  • Delay Fuze  (29.11.18 01:53:57) 
kesinlikle alkol değil. 5 ayda 20 kilo almak aşırıdır. Vucüdunuzda fiziki bir etken yoksa psikolojiktir. Belki düzensizlikten ve sıkıntıları stresi bastırmak kendinizi rahatlatmak için fazla yemeğe başlamışsınızdır

hayatta herkesin inişinin ve çıkışının olduğu zamanlar vardır. eğer iniş devam ederse depresyona doğru gidebilir. belki de depresyondasınızdır.

Tavsiyem fiziki rahatlamak için sauna hamam masaj spor
psikolojik rahatlamak için meditasyon, Cosmos belgeseli, 100 sene içinde hayatta olmayacağınız gerçeği, duygularınızı düşünce kalıplarınızın oluşturdu gerçeği vs.

David Burns- İyi hissetmek kitabını okuyabilirsiniz.

Tekrar söylüyorum Kesinlikle Alkol değil, ot, sigara vb değil.

Daha iyi hissetmeniz dileğiyle
  • alimsiz  (29.11.18 11:41:18) 
@alimsiz+

Sıkıntıları aşmanın çok yolu var ve bence bunlar kişiye özel değişkenlik gösteriyor. Birine iyi olan diğerince uygulanabilir olmuyor. Onun için ben elimden geldiğince kendi tecrübelerimi yazamaya çalışayım sen dene olan olur olmayanı bırakırsın.

Öncelikle; herşey kafamızda. Klasik bi laf ama çok çok doğru. Biz sıkıntı olarak değerlendirdiğimiz için onlar sıkıntı oluyor. Mesela eskilerin dediği gibi her şerde bi hayır var dersek ama buna inanarak dersek olanı sıkıntı olarak görmemeye başlıyoruz daha doğrusu zihnen o aşamadan çıkıyoruz. Önümüzdeki maçlara bakalım tutumuna giriyoruz.

İkinci olarak; bazı şeyleri değiştirebiliyoruz bazılarını da değiştiremiyoruz. Hayatın değişmez olgularından biri bu. Değiştirebileceğimiz ve değiştiremiyeceğimiz şeyler olduğunu anlayınca bu iki durumla barışarak yaşamayı öğrenmeye başlıyoruz.

Üçüncü olarak; hayat bir ayna. Gerçekten de öyle. Sen nasıl bakarsan onu görüyorsun. Tutumunu pozitif yönde değiştir. Asla olumsuzlukların senin modunu düşürmesine izin verme. Senin tutumun çevrene yansıyor. Kararlarını ver ve kendin değiştirene kadar o kararda kal, Kararlılık girdap oluşturacak, olaylar senin olmasını öngördüğün yönde akmaya başlayacak. Olabilecek olanlar tabii. Olamayacak olanları değerlendirip üzerine gitmeyi bırakmak da senin elinde. Değerlendirmeyi aksatma, ihmal etme. Önemli bu.

Dördümcü olarak; Vücut kimyanı düzenlemeye yönel. Yürüyüş çok yardımcı olacak. Tempolu ve en az yarım saat en iyisi 90 dakika yürü. Hergün.
Uyku düzenin nasıl, bozuksa mutlaka düzenle. Gece uykusu çok çok önemli. Vücudun gece kendini temizleyecek ertesi güne sıfırdan başlayacaksın.

Beşinci olarak; çözmem gereken konuları bi kağıda yazmak bende iyi çalışıyor. Yazıyorum hallettikçe üzerini çiziyorum (vazgeçtiklerimi de zigzaglı çiziyorum) O çiziği attığın andaki mutluluğun, huzurun değeri paha biçilmezdir, yaşayınca anlayacaksın.

Atatürk gibi yap. Geldikleri gibi giderler de. Söylediğinde samimi olunca gidiyorlar bildiğin gibi :)

Kolay olsun:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.11.18 12:10:10 ~ 16:14:10) 
Inançlıysanız Inşirah suresini okuyun denmiş, ben de Matta 6:25-34'ü bırakıyorum ^^ incil.info:25-34

6:34: "O halde yarın için kaygılanmayın. Yarının kaygısı yarının olsun. Her günün derdi kendine yeter."
  • farabi  (30.11.18 15:33:24 ~ 15:35:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.