[]

Sağlıklı -Doğal-Katkisiz Gıda bulmanin zorluğu?

Şimdi ulkemizde nüfusun büyük kısmı şehirlerde yaşıyor ve hayvan et süt yağ yoğurt meyve sebze bal buğday mısır un vb. Hiçbir ürünü üretmeden harcamaya endeklenmis biçimde tüketici olarak yaşıyor.
Tüketmemiz için bize verilen ve uretemedigimiz her türlü gıdada bir arıza var. Ekmek katkılı kabarsin diye , katkısız ekmek bulduğuna sevinsen un katkılı zaten, balın 8 kavanozu 100 lira , sebzeler meyveler tarım ilaçlı genetiği değiştirilmiş, tavuklar hormonlu - antibiyotikli kuş gribi mavrasina yerli tavukları da imha ettiler para uğruna daha çok kazanmak uğruna zehir satın alıyoruz her gün ulan biz ne yiyecegiz temiz kalmış bir şey aklıma gelmiyor var mı gelen?



 
Yok ben de gecenlerde bunu dusundum. Koskoca migrosta onlarca cikolata markasi var, birinde bile sut tozu bulunmayan cikolata goremedim.


  • Traveller  (28.11.18 22:33:22) 
%100 doğal katıksız bir şey yok, olamaz zaten, sen her şeyi doğal alsan bile toprak, su sürekli kirleniyor, lakin bu devirde amaç daha az katkılı, daha doğal olanı bulmak, bu da biraz araştırınca bulunuyor.


  • gezegen olan pluton  (28.11.18 22:34:46) 
Olabildiğince hazır paketli ürün almamaya, sebze meyve ve hayvansal ürünler ile idare etmeye çalışacaksınız.

Şehirli yaşamda doğal ürün imkansız. Ya bir köye yerleşip kendi ihtiyacınız kadar ekip biçecek, 10 kadar tavuk besleyip yumurtasından ve etinden yararlanacak, bir ya da iki koyun/keçi besleyip sütünden yararlanacaksınız.

Aslında insan olarak çok fazla ihtiyacımız yok, önce kıçımızdan ihtiyaç uydurup sonra onların kölesi olmak için çalışıyor, çalışırken de hasta oluyoruz.
  • John Bloor  (29.11.18 08:52:47) 
Ben de çok rahatsızdım bu durumdan. Kısmen aştım ama. Eşimin uludağdaki köyünde arı beslemeye başladım. Sarımsağımı soğanımı şimdiden ektim. Salçamızı ve kışlık domatesimizi kendi ektiğimiz domateslerden yaz sonu yaptık. Turşular hakeza öyle. Bakliyatlar köyden. Yumurtayı, sütü 15 günde bir köyden alıyoruz. Allahtan köylü yem pahalı diye yemliklerini tarlalardan karşılıyor. :). Kısmen aştık diyorum çünkü illaki katkılı gıdalara bulaşıyoruz. Bulaşmamak imkansız. Ama işte İstanbulda yaşayan biri ne kadar tedbir alabilirse o kadar tedbir aldık.


  • mithrilfender  (29.11.18 10:37:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.