[]

Dikişlerim geldi :)

Herkese iyi akşamlar, güzellikler, bol keyifler :)
Şahsım adına iyisiyle zoruyla bol vukuatlı 2018'i geride bırakırken ekonomistlerin vs'nin "2019 çok zor olacak" beyanlarına içsel olarak zerre prim vermeden (^-^) şahsım adına güzel bir yıl olacağını öngörüyorum. Neden; çünkü ben öle olsun istiyorum:)

Eh, karar güzel olunca yol da oraya yöneldi, hem en sevdiğim uğraşla boş vakitlerimi değerlendiririm hem de ciciş ciciş diktiklerimi giyerim dedim ve dikiş makinemi açıp ne diksem arayışlarına başladım.
Biraz mağaza dolaştım, biraz dergi karıştırdım ama hoşuma gidecek bişeyler göremedim. Bana takip ettiğiniz, beğendiğiniz, keyifli modeller bulacağım giyim siteleri önerir misiniz? Anne için, genç kızlar için..

Yalnız bu arada, biraz mağaza dolaşınca gördüm ki birileri milleti fena kazıklıyor. İşçilikler, kumaşlar... adamakıllı dişe dokunur bişey bulmak çok zor üstelik de fiyatlar dudak uçuklatacak kadar çok. İki makine çekmiş baskı yok, kulp yok bişi yok, uyduruk bi harç koymuş salaş bi çekete asgari ücretin yarısı fiyat etiketi koymuş. Utanmadan!
Bu konuda bişiler yapmak lazım diye düşünüyorum.

 
sen bi kumaş almaya git, metre fiyatlarını öğren de bakalım o zaman ne diyeceksin :)


  • killerbee  (28.11.18 20:26:46) 
Sevgili killerbee; o konuda da haklısın ama benim için en azındından şimdilik sorun olmayacak. Zamanında aldığım modası geçmeyecek güzel kumaşlarım var ve bi kumaşçım var yeni moda kumaşları uygun fiyatla bulabiliyorum.

Sevgili bulunsun kenarda; Teşekkürler ama verdiğin kanal benim aradığım şey değil, nasıl yapılırı sormuyorum (bu konuda tevazu göstermeyeceğim, iyi terziyimdir), günümüzde giyip sokağa çıkabileceğim model arıyorum.

Edit: @killerbee; bir de kumaşçıların durumuyla tekstil üreticilerinin durumları çok farklı. Kumaş satıcısı günümüzde ayakta kalma mücadelesinde diğeri açgözlülük yapıyor. Sattığı ürünün işçilik amortisman yatırım vs maliyetlerinin üzerine bi o kadar koysa o fiyat etiketi 100 tl'yi geçmez inan.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.11.18 20:47:41 ~ 20:52:57) 
Onerim yok ama kaziklamiyorlar onu diyebilirim. Tekstil sektorundeyim, maliyetler tavan oldu.
ben de kazikliyoruz diye kiziyordum baktim gayet normalmis. Artik icim daha rahat urun aliyorum :) gerci bize 15 liraya luks marka tisort falan geliyor ama o baska :)

  • acemi  (28.11.18 20:51:42) 
tamam, şöyle diyeyim o zaman.

insanlar kazıklanmak istiyor, niye istiyor, marka diyor, trend diyor, bilmem ne diyor, hatta butik giyim diyor, gidiyor eşek yüküyle parayı aslında 50 tl lik kumaş ve bir o kadar emek parası 100 tl ye maal olacak şeye veriyor.

şimdi buna kimse dur diyemez ki?

sen kendi zevkine, kendi çizgine göre üretirsin, 1500 değil 100 liraya satmayı tercih edebilirsin bu doğaldır.

yoksa günümüzde çok pahalı diye giyinemeyen kimse yok.

kaliteli malzeme istiyorsan pazara gidip bi bak, emin ol senin o butiklerde gördüklerinden kat kat kalitelidir malzemesi de boyası da.

istanbuldaysan kocamustafapaşa'da bir erkek terzisi abim var.

git dükkanına uğra bi selamımı söyle çayını iç. en önemlisi diktiği şeylere bi göz at incele.

muhabbeti çok sever.

işçilik ve kumaş olarak 1. sınıf üretim yapar ama emeğinin hakkını da ister. öyle 200 e 300 e takım dikmez.

ama istanbuldaysan bence bu teklfimi göz ardı etme. meslek ve işçilik konusunda benim gördüğüm en üst seviye insanlardan birisi.
  • killerbee  (28.11.18 21:08:48 ~ 21:11:27) 
üürne sadece mal maliyeti olarak bakarsanız ticari hayatınız kısa sürer. o mağazalar için binlerce lira kira, vergi personel ssk, denetim şirketi paraları ve daha neler neler ödeniyor. 10 tl mal maliyeti 15 de satarım olmuyor. işletme giderleri diye mal maliyetini geçen kalemler var


  • oscar  (28.11.18 21:29:31) 
Guzel pantul diksen ben de alirim. Resmen erkeklere gore kot pantul uretimi durduruldu, ya tayt alcaz ya da donla gezicez.


  • acemi  (28.11.18 21:55:29) 
@killerbee; çok haklısın, ternd diyoruz, moda diyoruz alıyoruz. Gerçi ben iktisatlı takılıyorum çok almam, seçerek alırım, daha çok dikerim diktiğimi de aldığımı da döve döve kullanırım ama kızlarım aynen o şekil alıyorlar:/ İzmir'deyim ben :)

@hier kommt die sonne; canımsın, teşekkürler :)

@oscar; kesinlikle malzeme maliyetiyle bakmıyorum. İşletme giderlerinden oldukça yakından haberdarım:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.11.18 22:04:50) 
@acemi; ahah erkek pantolonlarının durumunu bilmiyordum. aradığını bulamamak çok fena ama... keşke yapabilsem ne var ki erkek terziliği benim alanım değil, pijama gömlek filan tamam da pantolon iki kez diktim hiç içime sinmedi açıkçası. beceremedim:)


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.11.18 22:10:28 ~ 22:16:57) 
Mirimalist'in bazi parcalari guzel. Fikir olmasi acisindan bakabilirsiniz. Ek olarak ben el orgusu kazak giyinmeyi cok severim. Yabanci sitelerde baya guzel motifler/modeller oluyor. Terzilik varsa orgu becerisi de vardir diye dusundum nedense...


  • nax  (28.11.18 22:33:26) 
@nax, çok teşekkürler, mirimalist tam benlik gibi duruyor :) örgü de var tabii:) uzun süre örünce kol ağrısı yapıyor diye uzak duruyordum aklıma düşürdün şimdi:) ben de çok seviyorum el orgüsü kazak hırka kullanmayı. daha bugün arkadaşlar örgü günü yapalım dediler ben kanaviçe götürmeyi düşünüyordum ama örgüyü bi denesem mi acaba demeye başladım şimdi:)


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.11.18 22:47:10) 
valla benim yillardir hayalim dumduz modelleri olan bir marka, mesela duz beyaz tisortun cesitli versiyonlari olacak. bisiklet yaka kisa kollu, kayik yaka yarim kol, bogazli uzun kollu vs ayni sekilde temel renklerde modeller. bunlari cok kaliteli kumas seceneklerinden yapacak,misal organik pamuk %100 gibi, bunu yaparken tisortun her acidan olcumu websitesinde olacak.


  • mavicorap  (28.11.18 22:55:14) 
ornitorenk handmade(instagram) ve kendindik(web) sitelerini bayılarak takip ediyorum.
kendindik'te özel dikiş etkinlikleri oluyor. oraya yollanan işlerin hesaplarına bakıyor tarzı hoşuma gidenleri de takip ediyorum.

  • balik kraker  (28.11.18 23:47:04) 
mobil edit: hoşgeldiniz özlemiştik


  • balik kraker  (28.11.18 23:47:17) 
Hoşbuldum sevgili balık kraker, ben de sizleri özlemiştim:)
Ornitorenk, kendin dik ikisini de unutmuşum bak iyi oldu hatırlattın. Çok eskiden takip ediyordum onları, ikisi de zevklidir, güzel şeyler üretirler.
Sağolasın :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.11.18 00:11:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.