[]

çim ekimi

10 gün kadar ankarada çalıştığım işyerinin bahçesine çim ektik. şu ana kadar çimlenmedi, havalarda kotu gidecek gibi sanki. Sizce çıkar mı çim? oldu ki çıkmadı bahara kadar yerdeki çim çürür mü yoksa bahara çıkar mı?




 
Bence artık çıkmaz. Bizim bahçedeki çimleri 1 ay önce biçtim en son ve hiç uzamadılar. Havalar ısınmaya başlayınca da tek tük belki çıkar. Tutmuş olsa çıkar ama büyük ihtimalle çıkmaz.


  • malheiros  (28.11.18 20:47:03) 
Çimlenme esnasında bir miktar güneşe ihtiyaç duydukları gibi, belirli bir canlılığa erişene kadar don görmemeleri gerekiyor.
Yanlış zamanlama.
Baharda bir daha deneyin.
Ama ekeli çok olmadıysa üzerine naylon kapatarak bir miktar sera etkisi sağlarsanız çok az da olsa bir şansınız olabilir.
  • oguz altun  (28.11.18 21:37:28) 
Cim 11 derece altinda uzamiyor benim bildigim. Biz su an ekili cimi bicmiyoruz. Kis boyu bir gelisme olmayacak. Tohumun curumesi muhtemel, cunku seftali tohumu/cekirdegi gibi soguga dayanikli sert bir yapisi da yok.


  • buf-e kür  (28.11.18 21:40:48) 
sera etkisi benim de aklıma geldi, en azından cimleri oldurmeden cıkarırız belki.


  • therevo  (28.11.18 21:41:09) 
İyi de neden bu mevsimde diktiniz? Hem de Ankara'da, Antalya Mersin filan da değil, ki oralarda da zor ihtimal bu mevsimde tutması.

Sağlık olsun, emeğinize yazık olmuş. Keşke ekmeden önce ilgili sitelerden bir şeyler okusaydınız. En azından burada sorsaydınız, olan olmuş artık.

Baharda tekrar tohum ekmeniz gerekecek, şu an ektikleriniz çürüyecek, çürümese de çimlenmeyecek.

Bırakın kış boyu ıslak toprakta kalmayı, açılmış paketi uygun ortamda saklayamazsanız ve özellikle de nemlenirse tohumlar bozuluyor.
  • John Bloor  (29.11.18 09:13:30) 
çim tuttu bu arada :)


  • therevo  (22.12.18 21:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.