[]

Kedim için acil fikir verebilecek veteriner hekimi

Merhaba duyuru ahalisi,
Evde 2 dişi 1 erkek 3 yetişkin kedimiz var. Maddi olarak bayağı zor durumdayız erkek kediyi geçen hafta kısırlaştırabildik, o da zar zor imkanlarla. Şimdi de dişi kedimizin 2 gündür memeleri şişti taş gibi oldu. Biraz bekleyelim hamile herhalde doğuracak bu dedik. Whatsapp tan bir veteriner tanıdığa da sorduk, büyük ihtimal hamile dedi. Ama memelerinin kaskatı sert ve şişmiş olmasından dolayı çok huzursuzum.

Acil bir durum varsa her türlü tedavisini karşılayacak bir yol tabi buluruz fakat acil olana kadar veterinere götüremem 1 ay cebimde 5 tl ile gezdim şuanda da 20 tl ile geziyorum ayın 15ine kadar ahdjgl ne alıyorsak karttan. Geçici bir maddi sıkıntıdan yaşıyoruz o yüzden bakamayacaksanız evde 3 kedinin işi ne falan diye soran olmasın lütfen.

Napmamız lazım bu hayvanı şimdi muayeneye mi götüreyim? Sabah iş yerine yakın belediyenin kliniği varmış sanırım, şehirde de yeniyim bilmiyordum nerde ney var. Sabah işe giderken onu da mı yanımda götüreyim diyecem 1 aktarma yapıyorum hayvan bu sefer sadece hamileyse sıkıntısı yoksa yolda doğurmasın diye tırsıyorum da. Daha önceden de doğum yaptı çünkü ve korkak bi kedi asla olmamasına rağmen dışardaki davul zurna seslerinden korkup doğurmaya başlamıştı. Taksiye vercek param da takdir edersiniz ki yok.

Dediğim gibi detaylı yardımcı olabilecek veteriner hekimi varsa ve durum acil, şimdi götürün derse borç harç götüreceğim hemen kediyi.

 
gebelik en olası duruyor ama muayene etmeden özellikle ultrasonografi olmadan konuşmak zor. genel durumunda sıkıntı yoksa bence biraz bekleyebilirsin. bölgede şişme, büyüme, küçülme, yumuşama, sıcaklık artışı gibi durumları ve yeme içme durumunu takip et. durum kötüleşirse acil olarak stabil durumdaysa mümkün olabilecek en kısa sürede kontrole götürmeni öneririm.

geçmiş olsun.
  • unique hint kumasi  (28.11.18 18:45:12) 
@unique, yeme içmesi yerinde. Hafifçe meme uçlarını sıkınca hemen süt de geliyor. Sürekli mırlıyor ara ara miyavlıyor konuşur gibi. Çok teşekkür ederim ^^ kaskatı olması tedirgin etmişti baya ama bir sıkıntı yok gibi sanırım.


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (28.11.18 19:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.