[]

Columbia Mont

Columbia Mont bakıyorum bir süredir ama kullanan tecrübesi olanların fikirleri daha önemli. Omni Heat özelliğine sahip bir mont İstanbul'da tüm kış karda yağmurda soğukta benim işimi görür mü ? Adamlar incecik yapmış insan güvenemiyor.




 
valla şahsi tecrübemden şunu söyliyeyim sana, o tür montları kullandım ben geçmişte.

hatta cordura 4 mevsim motorcu elbisilerini de kullandım.(ixs markası)

konforu ise kaz tüyü nike montta buldum 2009da aldım hala üstümde.

evet şişme ve kötü duruyor ama rahatlık konusunda çok iyi, acayip hafif ve koca montu tıkıştırınca ufacık bir çantaya sığabiliyor.

dağcı montları ve o tür şeyler genelde hareket ettikçe ısınmaya yöneliktir.

dediğin ürünü bilmiyorum tabi.
  • killerbee  (28.11.18 12:12:39 ~ 12:12:52) 
valla ben geçen sene aldım 1 tane omni heat montlardan ama iç içe 2 mont var benimkinde. ayrı ayrı da kullanabiliyorum haliyle ancak ikisini üst üste giydiğimde sabah evden çıktığımda mesela -3dereceydi hava ama içimde tişört olmasına rağmen hiç üşümedim.

genel olarak hiç üşümüyorum. yani içeri soğuk hava kaçarsa yine üşüyor insan ama onun dışında kapalı olduğu sürece hiç sıkıntı yaşatmıyor.
  • isvicre rakisi  (28.11.18 12:14:35) 
Omni heat işini görür ama montun dolgusu nedir? M2ye kac gr malzeme kullanılmış? Kaz tüyü ise dolgu dağılım orani ve dolgu yoğunluğu(fill power) nedir? Bunlara gore karar verirsin.


  • karacigerim vur kadehlere  (28.11.18 12:20:16) 
Bende columbia thermal coil montu var ve hiç üşüdüğümü hatırlamıyorum. hatta kartepeye çıktığımda bile üşütmemişti. genelde sadece gömlek giyip montu alıp çıkıyorum. kazak vs terletiyor.


  • fernandoenes  (28.11.18 12:20:33 ~ 12:22:04) 
omni heat beni cok sicak tutmuyor. daha cok hareket halindeyken vucut isinizi disari vermeme ozelligine sahip dediler. baharda kullaniyorum bu yuzden ve cok rahat ediyorum. ama ben belki iyi bir ornek olamayabilirim cunku cok usuyen bir insanim.
esim isvicre rakisi'ninkinden kullaniyor cok cok memnun. hic usumuyor. ruzgarli ve yagmurlu havalarda ust kismini da yiyiyor (o ruzgar gecirmeyen ozellikte)
yeni cikan yelegini aldim kendime gecen gun, dikissiz olanindan ruya gibi. 650'lik kaz tuyu orani ve ruya gibi.
  • 65 derece  (28.11.18 13:09:54) 
ben uzun bir sure omni heat modelini kullandim. cok begenerek ve buyuk beklentilerle almistim.(sicak tutmasi ve su gecirmemesi) bu yuzden goretex olani aldim ozellikle.

omni heat'in ise yaramasi icin, moduler giyinmeniz yani orta katmaninda saglam olmasi gerekiyor. bu durumda sicak tutuyor. ama urun su geciriyor. yagmuru birak kaydirmayi, iceri hapsediyor. garantiye gonderdigimde de 'sorun yok' diye geri geldi. Gorece kalin bir mont, kayak montu olarak geciyor. cirt cirtlari sokuldu, kolundaki kumas pamuklandi vs vs...

bu paraya columbia yerine baska marka tercih edilebilir. tr'de ki musteri hizmetleri inanilmaz kotu. artik almam sanirim.
  • kobretti  (28.11.18 19:19:44) 
Nike +1


  • hana bi  (28.11.18 19:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.