[]

Evlilik Ve Mukavemet 101

Öncelikle hepinizi aşağıdaki güzide videoyu izlemeyi davet ediyorum.

www.youtube.com

Bu duyuruyu tehdit ve baskı altında açıyorum 8 ay içinde benden haber alamazsanız aranızda telefon numaralarım olan kişiler var polise haber versin.

Neyse güldük eğlendik bitti.

Ağustos ayında planlanan evlilik tarihimize göre biz;

*Mobilya
*Beyaz eşya
*Halı vb saçma sapan ıvır zıvır

Şeyleri ne zaman almaya başlamalıyız? Mesela beyaz eşyayı şimdiden alıp garantiden yiyip depoda mı bekletlim? 8 ay?! Ya da mobilyayı en az 3 ay önce mi alalım. Evi tutmadan mobilyaya karar vermek çok risk değil mi? Hepsini geçtim EVİ NE ZAMAN TUTUCAZ.

Yukarıdan da anlayacağınız gibi biz biraz acemiyiz de, şu an böyle laylaylom geçiyor günler normal mi? Nerde telaş yapmaya başlamalıyız?

 
-evi düğünden en geç bir ay önce tutmuş olun. boya vs. işler çıkabilir.
-mobilyaları evi tuttuktan sonra almak daha mantıklı ama özel ölçülerde yaptırmayacağınızı düşünüyorum. o şekilde baya pahalıya gelir. gereksiz mobilya ile doldurmayın evi, yaşam alanı kalsın.
-beyaz eşyayı şimdi ötv indirimi varken almak mantıklı ama garanti meselesini alacağınız yerle konuşun. yanlış bilmiyorsam kurulum yapılmadan garanti süresi başlamıyor.
-halıyı evi tuttuktan sonra alın. koridor vs. gibi yerlerin ölçüsü önemli.

telaş yapacak bir şey yok sakin sakin halledersiniz.
  • undertaker  (28.11.18 11:59:25) 
çok özet: ağustos ayında evleniyorsanız temmuz ayında evi tutmuş olun, eşyalar için de (mobilya & beyaz eşya) para biriktirmeye şimdiden başlayın (altın alıp kenara koymak mantıklı olur enflasyonu düşünürsek) evlenmeye yakın alırsınız.
beyaz eşya 1 hafta içinde teslim ediliyor, bence depoda bekletmenize gerek yok gün aşırı kampanya yapıyorlar. mobilya ise ikea'dan alınmayacaksa aşırı geç teslim edilen bir şey, bunu göz önünde mutlaka bulundurun. halıyı malıyı boşverin, evlendikten sonra alırsınız çok mühim değil.
edit: mobilya seçerken muhakkak olabildiğince minik mobilyalar seçin.
  • evde liyakat kalmamis  (28.11.18 12:04:00 ~ 12:04:50) 
mobilyaların eve sığmaması durumuna karşın, önce evi tutun. arkadaşım tam tersini yaptı, L koltuğun yarısı başka odada duruyor ajdjdjdkd


  • nice tnetennba  (28.11.18 12:33:56) 
önceden alıp depoda tutmaktan kasıt depoya kira bedeli ödemek değildir umarım ? önceden alırsanız geç teslimat isterseniz bırakın onlarda kalsın. kaldı ki ev olmadan eşya beğenmek dediğiniz gibi çok riskli. eşya sığmıyor bi kere. halı büyük- küçük geliyor veya rengi uyumsuz oluyor. son 1 ayda evi tutarsanız aklınızdaki mobilyaları da belirlerseniz sıkıntı yok. eve fazladan kira da ödenmez, ancak ağustosta olan düğün için mayıstan sonra ev gezmeye yavaş yavaş başlanabilir.
beyaz eşyayı da ancak ciddi indirim olursa alırdım, yine depoda bekletirdim.

  • damla sakızlı dondurma  (28.11.18 13:04:07) 
Beyaz eşya garantiden yemez. Kurulunca garantisi başlar. Fiyatı dövize bağlı. Dövizin yükseleceğini düşünüyorsanız ötv indirimini de kullanıp alın şimdiden. Bir de beyaz eşyaları alırken hem indirim hem dr hediye isteyin satıcıdan.


  • mithrilfender  (28.11.18 14:41:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.