[]

Evine hirsiz daha sonra yakalanan biri var mi?

Merhaba, yakin zamanda ufak bir hirsizlik olayi yasadim. Inanin hirsiz sonrasi prosedur, yalandan kapidan parmak izi alma, tutanak tutma vs. o kadar bos ugras ki... o kadar bezgin halde yalandan yapiliyor ki islemler ben bir sonuc cikacagini zannetmiyorum. Bu arada kiminle konussam hirsizlik magduru hepsi bosa ugrasmissin su kadar sene ay oldu daha bir sey cikmadi benden falan diyor. Inanin meraktan soruyorum, evine hirsiz girip de daha sonra yakalanan, al bu da senden alinanlar diye teslim edilen bir kisi var mi?




 
ev değilde işyerine girip çalınan telefonlar 2 sene sonra geri döndü bana.


  • goodman  (28.11.18 09:11:21) 
çevremde birkaç tane yaşandı. hiçbirinden de bi halt çıkmadı. goodman'ın dediği gibi olur da bir şekilde yakalanırlarsa tutanak tutturduğunuz mallar size geri dönebiliyor yoksa senin evine giren hırsızın peşine falan düştükleri yok.


  • orijinal nick bulamadim  (28.11.18 09:19:11) 
üniversite dönemimde 2009 yılıydı; üst kattaki öğrenci evine hırsız girmiş, evdeki çocuklar giden 4 dizüstü bilgisayarın 3'ünü daha sonra internette görüyorlar. hırsız ikinci el satıyormuş. oradan polis ile tekrar irtibata geçiyorlar, 3 dizüstünü geri alıyorlar, biri gidiyor.


  • barankovan  (28.11.18 09:23:14) 
süreç şöyle işliyor; polis kesinlikle sizin hırsızın peşine düşmüyor. şansa mesela hırsız iş üstündeyken yakalanıyor. sonrs evinde ya da üstğnde çıkan eşyalara bakıyorlsr biraz da sıkıltırıyorlwr başka nerelere girdşn diye. o sırada sizin eve girdiğini söyler ise hırsızınız yakalanmış oluyor


  • oscar  (28.11.18 09:40:06) 
Polisin tam olarak ne yapması gerekiyor bana açıklayabilir misiniz? Parmak izi aldı, sistemdekilerle karşılaştırdı, sistemde çıkmadı. Evet nedir sizce bundan sonra yapılacak işlem?


  • işimdeyim gücümdeyim  (28.11.18 09:49:36) 
Ceza sistemimiz çok sıkıntılı, hele ki hırsızlığın cezası yok gibi bir şey. Polisin bıkkınlığı da bundan, yakalasalar da bir şey değişmeyecek.

Yakalanana kadar parayı eşyayı yemiş olacak hırsız, cezası da yok. Ohh mis, hırsız olsam neden korkayım ki adaletten?
  • John Bloor  (28.11.18 10:07:26) 
babam evimize giren hırsızı bağdat caddesinde yürürken bulmuştu. adam babamın yarış takımının kaptan montunu çalmış giymiş tabi ne olduğunu bilmeden geziyor. babam da kendine özel yapılan montunu tanıyınca adamı yakalayıp bi güzel dövüp karakola götürmüştü:) tabi mont hariç hiçbir şey geri gelmedi ama adam ceza aldı.


  • suicides underground  (28.11.18 10:08:28) 
polis içerisinde tanıdıklarınla alakalı olarak değişen bir durum, motosikleti çalınıp ertesi gün bulduklarını biliyorum


  • mirty  (28.11.18 10:31:48) 
evine hirsiz girip zaten yakalanmayacak bari ev komur tozu olmasin diye polise haber vermeyen tanidigim var. bize de girdi cok bisey almadi, sonra mahkemeye cikti bikac ay cezayla cikti. baska hirsizliklari da vardi.


  • galandar kostumu  (28.11.18 10:47:15) 
@isimdeyim gucumdeyim konuyu cok baska yere cekiyorsun, benim sorum acik? Gereksiz yere konuyu carpitmayalim. Var mi yok mu diyorum calinan esyasi bulunan?


  • koskoca kirpi  (28.11.18 11:33:11) 
teyzemlerin evine hirsiz girdi gecen yaz. laptop, ipad ne varsa goturmus. hirsizlar ipad'i kapatmadigi icin kuzenler ipad'i internetten takip ederek hirsizlarin nerde oldugunu buldu. gittiler polise konumu verdiler polis yine birsey yapmadi.


  • crucio  (28.11.18 11:41:53) 
@işimdeyim gücümdeyim
bu memlekette polisin isteyip de yakalayamayacağı hiçbir adam yok hele ki dört bir yanı kameraların sardığı bu dönemde. ama sizin anlattıklarınızdan sonra herhangi bir ilave işlem yapılmıyor.

  • orijinal nick bulamadim  (28.11.18 12:16:21) 
bu ülkede hırsızlık gayet normal bir eylem. suçu yok gibi bir şey.


  • ben de sonucta brad pitt degilim  (28.11.18 12:23:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.