[]

İsviçre'ye iltica ne kadar mümkün ?

ciddi ciddi bu ülkenin insanından siyasi ve sosyoekonomik durumundan gına geldiği için s*** olup gitmek istiyorum. Hangi ülkeye ne statüde gittiğimin pek bir önemi yok benim için. Sadece kalacak yer konusunda maddi gücümün çalışmadan yetersiz kalacağını düşünüyorum.

Esas istediğim ülke İsviçre. 23 sene İstanbul-Nişantaşı son 2 senedir Bodrum'da yaşıyorum. Bodrum'u yurt dışının provası olarak düşünerek geldim ve kendimce haklı çıktım burası İstanbul'a nazaran çok daha rahat neyse o konuya girmeyeyim şimdi.

Yurt dışı olayı hep kafamda olduğu için para biriktirmiştim büyük bir kısmı dolandırılma sonucunda gitti. O nedenle nereye gidersem gideyim beni uzun vade idare edecek bir miktar şuan elimde. E-ticaret, otopark ve tekel işleriyle uğraştım uzunca bir süre bu nedenle meslek olarak elde bir şey yok denebilir.

Asıl meselem oturma ve çalışma izni alabilmek sonrasının adım adım geleceğine inanıyorum fazla yaşlanmadan önümüzdeki 5-6 sene içerisinde İsviçre birince sırada olmak üzere herhangi bir adam akıllı ülkeden vatandaşlık almak istiyorum. Ciddi mesele bir anlık gelgit ile verilmiş karar değildir. Detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen bilgilerini esirgemesin çok teşekkürler.

 
turkiye multeci basvurularinin kabul edildigi bir ulke degil cunku ornegin suriye veya afganistan gibi ciddi riskli yasam kosullari yok. o nedenle multeci olarak oraya gocmek neredeyse imkansiz, ki zaten hayati bir risk yoksa alinacak bir karar da degil.

diger turlu evlilik, egitim, is gibi yasal yollar kullanilarak gidilebilir. ama bu konuda isvicre konusunda sunu diyebilirin, yasal da olsa goc konusunda en cok zorlayan ulkelerden biri, cunku herkes oraya gocmek istiyor, hatta alman vatandaslari arasinda eknomik sebeplerden dolayi isvicreye calisma basvurusu yapan bircok kisi var ki bu kisilerin dil adaptasyon gibi bir problemleri de bulunmuyor. ozetle isvicreye yerlesmek abd ye yerlesmekten bile daha zor.
  • emrahday  (27.11.18 20:41:54 ~ 20:42:55) 
evlenmek en kolay yol sizin için. iltica nedense insnaların aklında çok kolay gibi kalıyor ama çok zor bir süreç. kanada ya gidip iltica ederseniz bir nebze kolay


  • oscar  (27.11.18 21:02:50) 
emrahday'in dedigi gibi turkiye multeci olarak cikabilecegin bir ulke degil. savas yok, kitlik yok. yurtdisina cikmanin en kolay yolu kalifiye calisan olup bir sirketten davetiye alip cikmak. ayrica isvicrede bir bok yok gelme bosuna.


  • crucio  (27.11.18 22:42:03) 
Ülkelerine gelen suriyelş göçmenlerin dahi değerli eşyalarına el koyan bir ülkeden iltica hakkı alabilmeniz neredeyse imkansız. İsviçre çok zor iltica veriyor. Başvuruyorsunuz 3 4 ay bekleme süresi oluyor. Berbat şartları olan bir kampa bırakıyorlar sizi. O arada kamptan kaçıp kaçak iş bulup hayatınızı kaçak olarak sürdürmekten başka şansınız yok. Çünkğ iltica talebiniz reddedilecek. Eğer iltica sırasında pasaportunuz varsa sizi doğrudan sınır dışı edebilirler 3 4 ay beklemeden. Kaçak çalışma yolunu seçerseniz de Türkler dışında sizi kaçak çalıştıracak kimseyi bulamazsınız. Bu da şu anlama geliyor ki 15 saat çalışıp 1500 frankı kabul edeceksiniz. Zaten isviçrede ortalama kiralar 1500 civarı.

Ezcümle kişisel görüşüm gerçekçi olmayan bir yaklaşım içerisindesiniz. Bodrumdaki hayatınızı bırakmaya asla ama asla değmez.
  • but that was just a dream  (28.11.18 00:26:28) 
madem a$k adamisin, mekan da bodrum, bence onumuzdeki tatil sezonuna iyi bir hazirlik yap ve gelen turistlerden bir tane dusurmeye bak. senelerdir orada calisan barzolar bunu yapiyor, test edilip onaylanmis bir sistem.

Ulke olarak artik karsina ne cikarsa, isvicleri zor cunku parali adam genelde bize gelmez yunan adalari dururken. ingiliz, fransiz artik bahtina ne cikarsa. kicina takilip gideceksin, baska caren yok :)
  • cooperr  (28.11.18 02:14:53) 
moruk work and travel ile abd yapıp yaşarken kalıcı kalmak için bişeyler kovalama fikri nasıl , ben onu deneyeceğim , kalifiye değilsende avrupada oturum sağlayacak şeyler için elindeki parayı kendine yatırım yaparak değerlendirebilirsin, wat parası ile yurtdışında dj'lik eğitimi almayı düşünüyorum mesela


  • docrivers  (28.11.18 02:53:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.